Η Ferrari Roma αποκτά ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά από την Bridgestone

Η Ferrari Roma αποκτά ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά από την Bridgestone
Το νέο supercar της Ferrari, Roma, θα «φοράει» ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Potenza Sport της Bridgestone που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας στη Ρώμη.

Η Bridgestone επιλέχθηκε από τη Ferrari ως προμηθευτής ελαστικών για το τελευταίο αυτοκίνητο GT του Ιταλού κατασκευαστή, τη Ferrari Roma. Με 620 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς, η ιταλίδα καλλονή χρειαζόταν ένα ελαστικό που να ταιριάζει με τις επιδόσεις της Roma τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο. Η συνεργασία με την Bridgestone οδήγησε στο πρωτοποριακό Bridgestone Potenza Sport που εξελίχθηκε για να ανταποκριθεί στις μοναδικές απαιτήσεις της Ferrari Roma.

Επιδόσεις υψηλών προδιαγραφών

Το Bridgestone Potenza Sport, αναπτύχθηκε κατά παραγγελία από την Bridgestone για να βελτιστοποιήσει την πλευρική και διαμήκη πρόσφυση και τις επιδόσεις στο βρεγμένο και την υδρολίσθηση. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, η ιαπωνική εταιρεία ανέπτυξε μια ειδική κορυφαία γόμα στο πέλμα και έναν σχεδιασμό στα πίσω ελαστικά με τέτοια κατανομή της γεωμετρίας των διάκενων του πέλματος, ώστε να διατηρήσει τις επιδόσεις του Bridgestone Potenza Sport στο βρεγμένο, διατηρώντας παράλληλα τις δυνατότητες χειρισμού του ελαστικού στο στεγνό.

Η κατ' αποκλειστικότητα ανάπτυξη των ελαστικών εξασφάλισε ότι το Bridgestone Potenza Sport παρέχει τα απαιτούμενα δυναμικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Αυτό περιλαμβάνει τη ρύθμιση του σχεδιασμού πέλματος στα πίσω ελαστικά για βέλτιστη απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Μια υποδειγματική συνεργασία

Το εξειδικευμένο Potenza Sport της Bridgestone είναι τώρα διαθέσιμο για τη Ferrari Roma σε διαστάσεις 245/35ZR20 91Y και 285/35ZR20 (100Y). Το ελαστικό αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στο Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας EMIA της Bridgestone στη Ρώμη, στην Ιταλία. Το εργοστάσιο της Ρώμης εστιάζει στην παραγωγή ελαστικών υψηλής τεχνολογίας υψηλής εξειδίκευσης, επιτρέποντας την άμεση επικοινωνία της ομάδας ανάπτυξης με την παραγωγή. Το εργοστάσιο κατασκευάζει κατά κανόνα τα πρωτότυπα ελαστικά της Bridgestone EMIA, αλλά για το εγχείρημα Ferrari Roma, κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά ελαστικά Πρώτης Τοποθέτησης (OE) που θα τοποθετηθούν απευθείας στη Roma, όταν θα βγει στο δρόμο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο VP Consumer Replacement και OE στη Bridgestone EMIA, Στίβεν Ντε Μποκ, εξηγεί: «Η συνεργασία με τη Ferrari για τη Roma ήταν υποδειγματική. Συνεργαστήκαμε για μία μακρά, στοχευμένη διαδικασία προκειμένου να κατασκευάσουμε ένα ελαστικό απίστευτα ικανό, στο ύφος του Bridgestone Potenza Sport, για να καλύψουμε τις απαιτήσεις υψηλών επιδόσεων της Roma. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα, βλέποντας το εξειδικευμένο Bridgestone Potenza Sport να προσφέρει επιδόσεις και χαρακτηριστικά χειρισμού που μεγιστοποιούν τις δυνατότητες της Ferrari Roma».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!