Ο Σόλμπεργκ έκανε τούμπες στη Φινλανδία (vids)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο Σόλμπεργκ έκανε τούμπες στη Φινλανδία (vids)
WRC: Οι τούμπες του Σόλμπεργκ στη Φινλανδία (vids)

Άδοξο φινάλε είχε η παρθενική εμφάνιση του Όλιβερ Σόλμπεργκ στο Ράλι Φινλανδίας, που φέτος αποτέλεσε τον δέκατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος και είχε ως νικητή τον Έλφιν Έβανς.

Ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Πέτερ, συμμετείχε στην κατηγορία WRC2. Έτρεχε με ένα Hyundai i20 N Rally2 και ήταν δέκατος-έκτος γενικής και τέταρτος στην κατηγορία του, όταν ήρθε η καταστροφή.

Είχε διανύσει μόνο 3.3 από τα συνολικά 18.1 χιλιόμετρα της έβδομης ειδικής διαδρομής (και εναρκτήριας του δεύτερου σκέλους) «Kakaristo-Hassi 1», όταν έχασε τον έλεγχο του Κορεάτικου αγωνιστικού και κατέληξε στα δέντρα.

Μπορείτε να δείτε την έξοδο του Νορβηγού αλλά και τις ζημιές στο i20 N Rally2, στο παρακάτω video…

«Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να ολοκληρωθεί το πρώτο μας Ράλι Φινλανδίας. Μπήκα με περισσότερη ταχύτητα απ’ ότι έπρεπε στη στροφή, έχασα το πίσω μέρος και καταλήξαμε στα δέντρα. Είμαι πολύ απογοητευμένος αλλά οι ειδικές της Παρασκευής αποτέλεσαν φοβερή εμπειρία και ανυπομονώ να επιστρέψω», είπε μέσω social media ο 20χρονος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη εμφάνιση του Σόλμπεργκ σε ράλι του παγκοσμίου με τον νέου του συνοδηγό, καθώς ο Βρετανός Craig Drew πήρε τη θέση του Aaron Johnston.

Κι επειδή η κακή μέρα, από τις… αναγνωρίσεις φαίνεται, ο Όλιβερ είχε εμπλακεί σε ατύχημα και την ημέρα των αναγνωρίσεων, όταν το Subaru Impreza που οδηγούσε, είχε συγκρουστεί με επαγγελματικό όχημα. Μπορείτε να δείτε τις συνέπειες της σύγκρουσης, στο video που ακολουθεί...


Και στις δύο περιπτώσεις, ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!