O Σάινθ επαινεί την αποτελεσματικότητα της Ferrari

O Σάινθ επαινεί την αποτελεσματικότητα της Ferrari
O Κάρλος Σάινθ πιστεύει πως η ομάδα του κάνει εξαιρετική δουλειά στη συλλογή αποτελεσμάτων, έχοντας κατακτήσει ακόμα ένα βάθρο στη φετινή χρονιά.

Ο Κάρλος Σάινθ, πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με τη Ferrari, έχοντας μετακομίσει από τη McLaren στο τέλος του 2020. Ο Ισπανός βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 112,5 βαθμούς και προηγείται έναντι του ταλαντούχου teammate του, Σάρλ Λεκλέρ. Μάλιστα, έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο των νικητών τρεις φορές φέτος, ενώ στο GP Ρωσίας ξεκίνησε από τη 2η θέση και προηγούνταν στον αγώνα για αρκετούς γύρους.

Η στρατηγική της Ferrari μπορεί να τον έφερε σε μειονεκτική θέση στα μισά του αγώνα, όμως η αλλαγή στα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει μια πολύ σημαντική 3η θέση. Με το αποτέλεσμα αυτό, βοήθησε την ομάδα του στη μάχη που δίνει στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών με τη McLaren.

Μιλώντας μετά το GP Ρωσίας, ο Σάινθ παραδέχθηκε πως δεν μπορεί ακόμα να αντλήσει το 100% από το μονοθέσιό του, όμως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με τον τρόπο που η Ferrari διαχειρίζεται τους αγώνες της. «Πιστεύω πως όλοι έχουν δει ότι δεν έχω συνηθίσει το μονοθέσιο 100%. Δεν θέλω να αναφερθώ στις συγκρούσεις, όμως ποτέ μου δεν είχα εξόδους και ατυχήματα. Είμαι οδηγός που ποτέ δεν στέλνω το μονοθέσιο στον τοίχο, όμως για κάποιο λόγο φέτος αυτό συμβαίνει και αυτό δείχνει πως δεν έχω κατανοήσει πλήρως το μονοθέσιο. Στο Σότσι, πήρα το τριήμερο βήμα-βήμα και ήμουν γρήγορος τη στιγμή που έπρεπε. Αυτό δούλεψε και μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Επίσης μαζί με την ομάδα έχουμε χρησιμοποιήσει υπέρ μας τις ευκαιρίες που μας έχουν δοθεί για να πάρουμε τα βάθρα. Έχουμε μεγιστοποιήσει την κάθε ευκαιρία και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το τέλος. Παίρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε φορά».

Ο Σάινθ αναμένεται να φορέσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Ferrari στο GP Τουρκίας, με τον Σάρλ Λεκλέρ να έχει κάνει ήδη την αλλαγή στο GP Ρωσίας.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!