Τέρμα γκάζι στο σκοτάδι, με τα δέντρα σε απόσταση αναπνοής (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Τέρμα γκάζι στο σκοτάδι, με τα δέντρα σε απόσταση αναπνοής (vid)
Για πρώτη φορά από το 1994 είδαμε νυχτερινή ειδική διαδρομή στο Ράλι Φινλανδίας

Είχαν περάσει 27 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που το θρυλικό Ράλι Φινλανδίας, είχε στο πρόγραμμά του μία νυχτερινή ειδική διαδρομή. Δεν ήταν τυχαίο, είναι αλλιώς να κινείσαι υπό το φως των προβολέων του αγωνιστικού σου σε μία σκληρή, τεχνική, αργή ειδική κι αλλιώς σε ένα ράλι που συνήθως το δεξί πόδι των οδηγών είναι κολλημένο στο πάτωμα!

Μονό τυχαίο δεν είναι πως το παρατσούκλι του δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι «Grand Prix των ράλι». Τέρμα γκάζι, άλματα και ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά και το αγωνιστικό δεν θα καταλήξει στα δέντρα που στέκουν αμείλικτα.

Όλα αυτά είναι από μόνα τους τρομακτικά για κοινούς θνητούς, πόσο μάλλον αν τα δοκιμάσουμε… νύχτα. Το σκοτάδι ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας αφού εξαφανίζει τα σημεία αναφοράς για τους οδηγούς που πλέον, δεν μπορούν παρά να βασίζονται 100% στις οδηγίες των συνοδηγών τους. Ελπίζοντας να μην υπάρχει το παραμικρό λάθος στις σημειώσεις!

Στο παρακάτω video, οι «παγκόσμιοι» μας πάνε μία βόλτα υψηλών ταχυτήτων στη μήκους 19.75 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή «Oittila». Η κάμερα εναλλάσσεται σε on board λήψεις από τα Hyundai i20 Coupe WRC των Κρεγκ Μπριν, Οτ Τάνακ και Τιερί Νεβίλ αλλά και από τα Toyota Yaris των Τακαμότο Κατσούτα και Κάλε Ροβάνπερα.

Κρατηθείτε λοιπόν καλά στην καρέκλα σας και πατήστε play στο παρακάτω video. Εμάς σίγουρα μας άγχωσε!

Φωτογραφία: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!