Χάμιλτον: «Γι’ αυτό ο Μπότας είναι ο καλύτερος teammate μου»

Χάμιλτον: «Γι’ αυτό ο Μπότας είναι ο καλύτερος teammate μου»
Ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε τους λόγους που θεωρεί ότι ο Βάλτερι Μπότας είναι ο καλύτερος teammate που είχε έως τώρα στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον είχε την τύχη στην καριέρα του να τεθεί αντιμέτωπους με μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς της γενιάς του. Στη rookie του σεζόν είχε για teammate τον Φερνάντο Αλόνσο, από το 2010 δίπλα του ήταν ο Τζένσον Μπάτον, ενώ ο Νίκο Ρόσμπεργκ που συνάντησε στη Mercedes αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2016. Από το 2017, ο Χάμιλτον έχει στο πλευρό του τον Βάλτερι Μπότας, με τις σχέσεις των δύο να είναι εξαιρετικές. Ο Φινλανδός θα αποχωρήσει από τη Mercedes στο τέλος της σεζόν και θα μετακομίσει στην Alfa Romeo από το 2022.

Ο Χάμιλτον έχει δηλώσει πως ο Μπότας ήταν ο καλύτερος teammate που είχε στην καριέρα του και τώρα εξηγεί τους λόγους. «Όταν ακόμα ήμουν παιδί συνάντησα τον Αλόνσο. Ήμουν ενθουσιασμένος και είχα ταλέντο αλλά δεν γνώριζα πώς να διαχειριστώ όλες τις καταστάσεις. Μετά βρέθηκα δίπλα στον Κοβαλάινεν, στον Τζένσον και στον Νίκο. Έμαθα διαφορετικά πράγματα από τον καθένα. Ο κάθε teammate ήταν και μια πρόκληση. Δεν πρέπει ποτέ να αγνοείς τον teammate σου διότι μπορείς να μάθεις από αυτόν και vice versa. Μπορείς να κάνεις λάθη. Αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα από το ταξίδι μου ως τώρα. Πρόσφατα μίλησα για τον Βάλτερι και είπα πως είναι ο καλύτερος teammate που είχα, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσω τι σημαίνει αυτό. Είμαστε σε ένα σπορ που προσπαθούμε να κερδίσουμε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Αμφότεροι προσπαθούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα οδηγών, αλλά έχουμε ως στόχο και των Κατασκευαστών. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί σε αυτό. Για πρώτη φορά είχα έναν teammate που μπορούσα να έχω τέλεια επικοινωνία μαζί του. Για παράδειγμα λέγαμε για το μονοθέσιο “ένιωσα αυτό”, “είχα αυτή την αίσθηση εκεί” και δεν κρύβαμε τίποτα ο ένας από τον άλλο. Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο να γίνει καλύτερος. Δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά, είναι κάτι το μοναδικό. Ως άνθρωπος, είναι φανταστικό αυτό και μόλις φύγουμε από την πίστα μιλάμε σαν κύριοι. Δεν υπάρχουν κόλπα», δήλωσε o Βρετανός στο Sky Italia.

Ο Τζόρτζ Ράσελ θα αντικαταστήσει τον Βάλτερι Μπότας στη Mercedes από το 2021 και θα έχει για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν πολυπρωταθλητή για teammate.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!