Επίσημα το Κατάρ στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Επίσημα το Κατάρ στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1
To Κατάρ θα φιλοξενήσει τον 20ό αγώνα της Formula 1 φέτος, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, καλύπτοντας το τελευταίο κενό που υπήρχε στο καλεντάρι.

Η Formula 1 θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει τον 20ό αγώνα του 2021. Το Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Λοσέιλ, εκεί που διεξάγεται και ο αγώνας του MotoGP, το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου. Στις ημερομηνίες αυτές αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το -ακυρωθέν πλέον- GP Αυστραλίας.

Η πανδημία της Covid-19 επηρέασε και το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, με πολλούς αγώνες να μετατίθενται μέσα στη σεζόν, ενώ άλλοι ακυρώθηκαν εντελώς. Η ματαίωση του GP Ιαπωνίας έφερε ένα κενό στο πρόγραμμα που η Formula 1 κατάφερε να καλύψει επιτυχώς, για να ολοκληρώσει μια σεζόν με 22 αγώνες.

Η συμφωνία της Formula 1 με το Κατάρ έχει 10ετή διάρκεια και θα φτάσει μέχρι το 2032. Ο αγώνας ωστόσο δεν θα διεξαχθεί το 2022, καθώς η μεσανατολική χώρα έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του '22 και θέλει να επικεντρωθεί σε αυτήν τη διοργάνωση.

Με το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα να έχει πλέον οριστικοποιηθεί, η Formula 1 ετοιμάζει αυτό του 2022, που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Το προσχέδιο για το καλεντάρι του 2022 μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!