Η Ducati είναι «πέντε βήματα» μπροστά από τη Suzuki

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Ducati είναι «πέντε βήματα» μπροστά από τη Suzuki
Ο Άλεξ Ρινς, πιστεύει πως η μοτοσικλέτα της Ducati είναι πολύ ταχύτερη της Suzuki, έπειτα από δύο συνεχόμενες νίκες της ιταλικής ομάδας σε Αραγκόν και Μιζάνο.

Ο αναβάτης της Ducati, Πέκο Μπανάια, πήρε την παρθενική του νίκη στο MotoGP στην πίστα της Αραγκόν, ενώ κυριάρχησε και στον επόμενο αγώνα στο Μιζάνο, αφήνοντας στη 2η θέση τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha.

Αυτή ήταν η 5η νίκη της Ducati στο 2021, ενώ 5 από τους 6 αναβάτες που οδηγούν μοτοσικλέτα της ιταλικής φίρμας έχουν ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο τελευταίος που το κατάφερε ήταν ο Ενέα Μπαστιανίνι στο GP Αγίου Μαρίνου με μια εντυπωσιακή εμφάνιση για τον rookie. Φέτος μόνο η Yamaha έχει περισσότερες νίκες καθώς έχει κερδίσει 6 φορές, με 5 εξ αυτών να έρχονται διά χειρός Φάμπιο Κουαρταραρό, ενώ η άλλη επετεύχθη από τον Μάβερικ Βινιάλες στην αρχή της χρονιάς.

Ένας εκ των κατασκευαστών που δεν έχει κατακτήσει ακόμα νίκη στο MotoGP είναι η Suzuki, με την πρωταθλήτρια ομάδα σε αναβάτες και κατασκευαστές το 2020 να δυσκολεύεται ιδιαίτερα φέτος.

Μετά το GP Αγίου Μαρίνου, ο αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας, Άλεξ Ρινς, ήταν εντυπωσιασμένος με το άλμα που έχει κάνει η Ducati έναντι της Suzuki. «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είδα την Ducati στον αγώνα να είναι πέντε βήματα μπροστά μας. Εγώ και ο Μιρ προσπαθούμε να δώσουμε τα πάντα. Η πτώση μου ήρθε γιατί πορσπαθούσα να μείνω στον ίδιο ρυθμό με τον Μπαστιανίνι. Μερικές φορές ξεπερνώ τα όρια και έχω πτώση. Ο Ζοάν μάχεται για το πρωτάθλημα, αλλά εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω. Η Ducati είναι πολύ καλύτερη από εμάς. Πλέον είναι καλύτεροι σε όλες τις πίστες γιατί στο παρελθόν ήταν δυνατή σε συγκεκριμένες. Στην Αραγκόν ο Μπανάια έκανε φοβερό αγώνα, η μοτοσικλέτα του έστριβε εντυπωσιακά και το ίδιο σε μια κλειστή πίστα όπως το Μιζάνο».

Ο Ρινς διανύει μια απογοητευτική σεζόν στο 2021 όντας στη 13η θέση στο πρωτάθλημα αναβατών με 68 βαθμούς.

Image credit: Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!