«Πυρά» Χιλ κατά Μπότας για την άμυνά του στον Φερστάπεν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
«Πυρά» Χιλ κατά Μπότας για την άμυνά του στον Φερστάπεν
Ο Πρωταθλητής της Formula 1 το 1996 Ντέιμον Χιλ κατέκρινε τον Βάλτερι Μπότας για την -όχι και τόσο- αμυντική του στάση απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν κατά τη διάρκεια του GP Ρωσίας.

Ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κατά τη διάρκεια του GP Ρωσίας. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την τελευταία θέση και τερμάτισε 2ος, κερδίζοντας μάλιστα 5 θέσεις από τη στιγμή που ξεκίνησε η βροχή. Έτσι, κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες από τον Λιούις Χάμιλτον στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Φερστάπεν για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να προσπεράσει σε κάποιο σημείο του αγώνα τον Βάλτερι Μπότας της Mercedes που είχε εκκινήσει 17ος. Με μια πολύ όμορφη κίνηση από την εσωτερική στη στροφή 13 στα πρώτα στάδια του GP Ρωσίας, ο Ολλανδός πέρασε τον Φινλανδό που δεν κατάφερε να τερματίσει πιο πάνω από την 5η θέση.

Ο Πρωταθλητής του 1996, Ντέιμον Χιλ, δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου με την άμυνα που (δεν) έκανε ο Μπότας στον Φερστάπεν και μετά τον αγώνα μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον οδηγό της Mercedes. «Δεν πρέπει να αποφύγουμε το γεγονός πως ο οδηγός που τερμάτισε στη 2η θέση ξεκίνησε τον αγώνα πίσω του και ο teammate του κέρδισε τον αγώνα. Περίμενα στον αγώνα από τον Μπότας να αμυνθεί στη στροφή εκείνη από τον Φερστάπεν. Αλλά έμοιαζε λες και τον άφησε να περάσει. Μπορεί απλά να μην ήθελε να μπλέξει μαζί του. Δεν έμοιαζε να ήθελε να αγωνιστεί. Ήταν δώρο για τον Μαξ αυτό».

Ο Μπότας ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος στον αγώνα από τη βροχή, καθώς μέσα σε λίγους γύρους ανέβηκε από τη 14η στην 5η θέση. Σε συνδυασμό με τη νίκη του Χάμιλτον, η διαφορά της Mercedes από τη Red Bull είναι 33 βαθμοί, όμως αν ο Μπότας είχε κρατήσει περισσότερο πίσω του τον Φερστάπεν, ενδεχομένως η διαφορά και στα δύο πρωταθλήματα να ήταν μεγαλύτερη.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!