Λεκλέρ: «Θέμα χρόνου να κερδίσει ο Νόρις»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Λεκλέρ: «Θέμα χρόνου να κερδίσει ο Νόρις»
Ο οδηγός της Ferrari Σάρλ Λεκλέρ πιστεύει πως δεν θα αργήσει η μέρα που ο Λάντο Νόρις θα κατακτήσει την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

To GP Ρωσίας του ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και μας χάρισε τον καλύτερο αγώνα στην πίστα του Σότσι. Όμως αποδείχθηκε άκρως δραματικό για τη McLaren και τον Λάντο Νόρις, ο οποίος προηγούνταν στον αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος του. Όμως ο Βρετανός επέλεξε να μην μπει για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά όταν είχε ξεκινήσει να βρέχει, με αποτέλεσμα να πέσει στην 7η θέση στα τελικά αποτελέσματα. Ο Λιούις Χάμιλτον που τον ακολουθούσε μπήκε έγκαιρα για αλλαγή ελαστικών και έφτασε στην 100ή νίκη της καριέρας του.

Μετά τον αγώνα, ο Νόρις ήταν πολύ στεναχωρημένος που έχασε την πρώτη του νίκη μέσα από τα χέρια του, με τον Χάμιλτον να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό της McLaren μετά το GP Ρωσίας.

Ο οδηγός της Ferrari, Σάρλ Λεκλέρ, αναφέρθηκε στον Νόρις και στη νίκη που έχασε στο Σότσι, και πιστεύει πως δεν θα αργήσει η στιγμή που ο οδηγός της McLaren θα πανηγυρίσει. «Προφανώς μπορώ να καταλάβω τι νιώθει. Πιθανότατα πήρε μέρος στην απόφαση να μείνει έξω και πρέπει να νιώθει πολύ ένοχος. Αλλά είναι ένας καταπληκτικός οδηγός. Το έχει αποδείξει πολλές φορές φέτος. Έχει κάνει μια πολύ δυνατή σεζόν και σίγουρα θα μάθει από αυτό. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να πάρει την πρώτη του νίκη, οπότε δεν νομίζω να νιώθει πάρα πολύ άσχημα μετά τον αγώνα».

Ο Τζόρτζ Ράσελ, όταν αγωνίστηκε με τη Mercedes το 2020 στο GP Σακχίρ, έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του και γνωρίζει πώς είναι είναι αυτό το συναίσθημα. «Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε οδηγού. Να είσαι στην πρωτοπορία και να ξεκινά να βρέχει. Το ένιωσα αυτό πέρυσι, γνωρίζω πώς νιώθει. Σίγουρα όμως θα πάρει πολλές νίκες στο μέλλον».

Image credit: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!