Η Mercedes θα ακολουθήσει επιθετική στρατηγική στους τελευταίους αγώνες

Η Mercedes θα ακολουθήσει επιθετική στρατηγική στους τελευταίους αγώνες
Η Mercedes θέλει να μεγιστοποιήσει τους βαθμούς που θα σκοράρει στους επόμενους αγώνες και θα ακολουθήσει πιο επιθετική στρατηγική στη μάχη με τη Red Bull Racing.

To φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών, με τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν να έχουν διαφορά μόλις 2 βαθμών στη βαθμολογία. Με 7 αγώνες να απομένουν, καμία εκ των Mercedes ή Red Bull Racing δεν έχει καταφέρει να κάνει το 1-2 σε αγώνα έως τώρα φέτος.

Μιλώντας μετά το GP Ρωσίας, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του πρέπει να συνεχίζει να πιέζει για να κατακτήσει τα δύο πρωταθλήματα. «Δεν μεγιστοποιούμε τα αποτελέσματά μας και το ίδιο συνέβη σήμερα. Πιστεύω πως οι κατατακτήριες έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτό. Όταν ο Βάλτερι έπεσε στις πίσω θέσεις λόγω της ποινής, ξέραμε πως θα είναι δύσκολο και καταλήξαμε στις θέσεις 1 και 5. Αυτό είναι όμως πολύ καλό, πήραμε ένα δυνατό αποτέλεσμα και ο Λιούις την 100ή νίκη του. Αλλά ο Μαξ ανέκαμψε εντυπωσιακά και αυτό δεν ήταν καλό για το πρωτάθλημα. Πρέπει τώρα να είμαστε ιδιαίτερα επιθετικοί στον τρόπο που προσεγγίζουμε το υπόλοιπο του πρωταθλήματος για να πάρουμε πολλούς βαθμούς. Ούτε εμείς αλλά ούτε οι άλλοι είναι καλοί στο να σκοράρουν τους μέγιστους βαθμούς».

O μεγάλος πονοκέφαλος των πρωταθλητών είναι το αν ο Λιούις Χάμιλτον θα αναγκαστεί να φορέσει τέταρτο κινητήρα. Αν γίνει αυτό, θα εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid στον αγώνα που θα κάνει την αλλαγή. Ο Φερστάπεν έβαλε τον τέταρτο κινητήρα του στο GP Ρωσίας και ελαχιστοποίησε τις απώλειες έναντι του Βρετανού, τερματίζοντας 2ος.

Με το 1-5 στο GP Ρωσίας, η Mercedes έχει πλεονέκτημα 33 βαθμών έναντι της Red Bull στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Η μάχη των δύο θα συνεχιστεί στην Κωνσταντινούπολη για το GP Τουρκίας στις 8-10 Οκτωβρίου.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!