Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το GP Ρωσίας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το GP Ρωσίας
Το GP Ρωσίας αποδείχθηκε πέρα για πέρα συναρπαστικό, με τον Λιούις Χάμιλτον να γράφει ιστορίας σημειώνοντας την 100η νίκη της καριέρας του.

Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ στη Formula 1, καθώς με την εκπληκτική του εμφάνιση στο GP Ρωσίας πανηγύρισε την 100η νίκη του στο σπορ. Ο Βρετανός έπρεπε να παλέψει καθ’όλη τη διάρκεια των 53 γύρων στην πίστα του Σότσι κι έχοντας εξαιρετικό ρυθμό και στρατηγική ολοκλήρωσε στην κορυφή και πήρε εκ νέου προβάδισμα στη βαθμολογία.

Μετά τον αγώνα ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έκρυψε τη χαρά του για το αποτέλεσμα αυτό. «Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τους οπαδούς που ήρθαν στην πίστα. Η φιλοξενία των Ρώσων είναι εντυπωσιακή. Μου πήρε πολύ καιρό να φτάσω τις 100 νίκες, δεν περίμενα πως αυτό θα συμβεί. Ο Λάντο έκανε τρομερή δουλειά σε όλο τον αγώνα, δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσα να τον περάσω. Είμαι τρομερά ευγνώμων στην ομάδα που βρίσκεται στην πίστα, αλλά και για όλους όσους δουλεύουν στο εργοστάσιο».

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε μια φοβερή επίδοση και ανέβηκε στη 2η θέση στα αποτελέσματα του αγώνα. Ο Ολλανδός κέρδισε 5 θέσεις με την εμφάνιση της βροχής και μείωσε τις απώλειες από τον Χάμιλτον. «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να περάσουμε στα ενδιάμεσα ελαστικά, αλλά όπως φάνηκε έπρεπε να κάνουμε την επιλογή αυτή. Το να τερματίζω 2ος εκκινώντας τελευταίος είναι φοβερό. Με την ποινή που είχαμε είναι ένα φοβερό αποτέλεσμα. Δεν το περίμενα αυτό όταν ξύπνησα το πρωί».

Ο Κάρλος Σάινθ ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών, με τον οδηγό της Ferrari να παίρνει το τρίτο του βάθρο με την ιταλική ομάδα. «Η προτεραιότητά μου ήταν να μην χάσω θέσεις και είχα όντως καλή εκκίνηση. Πήγα από την εξωτερική και δούλεψε τέλεια. Η φθορά των ελαστικών μας οδήγησε νωρίς για αλλαγή και υποφέραμε σήμερα. Έκανα για πολλή ώρα διαχείριση ελαστικών. Κάναμε τη σωστή επιλογή με τα βρόχινα ελαστικά στο τέλος και καταφέραμε να ανέβουμε πάλι στην 3η θέση. Είχαμε συνολικά έναν πολύ δυνατό αγώνα».

Ο Λιούις Χάμιλτον προηγείται πλέον με 2 βαθμούς έναντι του Μαξ Φερστάπεν, με 7 αγώνες να απομένουν για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!