Θετικά τα πρώτα δείγματα του νέου κινητήρα της Ferrari

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Θετικά τα πρώτα δείγματα του νέου κινητήρα της Ferrari
H Ferrari έμεινε ικανοποιημένη από τα δεδομένα που συνέλλεξε από την αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ρωσίας.

O Σάρλ Λεκλέρ έγινε ο πρώτος οδηγός της Ferrari που φόρεσε τον αναβαθμισμένο κινητήρα της στο GP Ρωσίας. Η ιταλική ομάδα ετοίμασε τελευταία στιγμή την αναβάθμιση που είχε προαναγγείλει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το αρνητικό της όλης υπόθεσης για τον Λεκλέρ είναι πως θα αναγκαστεί να εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid, καθώς ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο εξαρτημάτων που μπορούσε να χρησιμοποιήσει.

Μιλώντας μετά το FP2, o οδηγός της Ferrari αναφέρθηκε στην αίσθηση που του έδωσε ο νέος κινητήρας της Scuderia. «Αισθάνθηκα με το νέο κινητήρα κάπως καλύτερα, κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό για εμάς. Τα δεδομένα το επιβεβαιώνουν και ναι, είμαι πολύ χαρούμενος και παράλληλα είναι πολύ θετικό να το νιώθω και να το βλέπω να συμβαίνει».

Η Ferrari επιβεβαίωσε παράλληλα πως θα βάλει το νέο κινητήρα κάποια στιγμή στον Κάρλος Σάινθ, όμως δεν έχει αποφασιστεί το χρονικό σημείο. Όμως επιβεβαιώθηκε ότι οι Alfa Romeo και Haas δεν θα έχουν την αναβάθμιση στο 2021.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Λοράν Μίκις, μίλησε για το νέο κινητήρα. «Η διαφορά στην απόδοση δεν θα είναι μεγάλη. Όλα έχουν να κάνουν με τις μικρές βελτιώσεις. Ο στόχος με αυτή τη μονάδα ισχύος είναι να δουλέψουμε για το 2022. Φέρνοντας το νέο υβριδικό σύστημα τόσο νωρίς μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πως όλα τα δεδομένα που αντλούμε από την πίστα για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε είναι σωστά. Είναι διαφορετικό να δοκιμάζεις στον προσομοιωτή, στον πάγκο δοκιμών και στην πίστα».

H Ferrari δίνει μεγάλη μάχη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη McLaren για την 3η θέση. Η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 13,5 βαθμοί και η ποινή του Λεκλέρ ενδέχεται να της κοστίσει.

Ακολουθήστε τη δράση του GP Ρωσίας στο Gazzetta με τα LIVE τόσο στις κατατακτήριες αλλά και στον αγώνα.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!