Η Audi ολοκλήρωσε τις δοκιμές του RS Q e-tron στο Μαρόκο ενόψει Rally Dakar (pics)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Audi ολοκλήρωσε τις δοκιμές του RS Q e-tron στο Μαρόκο ενόψει Rally Dakar (pics)
H Audi συνεχίζει τις δοκιμές της ενόψει του θρυλικού Rally Dakar με το ηλεκτρικό RS Q e-tron να δοκιμάζεται στους αμμόλοφους του Μαρόκου.

Έπειτα από δοκιμές σε Γερμανία και Ισπανία, η Audi ταξίδεψε στο Μαρόκο, ώστε το RS Q e-tron να περάσει τις δύσκολες δοκιμασίες της ερήμου και των υψηλών θερμοκρασιών. Στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου αγωνιστικού σχεδιασμένο για το Rally Dakar ήταν οι Στεφάν Πετερχάνσελ, Κάρλος Σάινθ και Ματίας Έκστρεμ μαζί με τους συνοδηγούς τους, Εντουάρντ Μπουλανγέρ, Λούκας Κρούθ και Εμίλ Μπέργκβιστ.

Audi e-tron

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Audi Sport, Αντρέας Ρους, μίλησε για τις δοκιμές στο Μαρόκο και την εξέλιξη του RS Q etron. «Για τις δοκιμές στο Μαρόκο πραγματοποιήσαμε αλλαγές στην καμπίνα ώστε ο οδηγός και ο συνοδηγός να έχουν μεγαλύτερη άνεση και να μπορούν να έχουν καλύτερη επικοινωνία. Οι πρώτες εντυπώσεις τους ήταν άκρως θετικές. Στο Rally Dakar όμως αναμένουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες, όμως επίτηδες πήγαμε στο Μαρόκο ώστε να κάνουμε δοκιμές στις πιο αντίξοες συνθήκες. Για παράδειγμα ο ηλεκτροκινητήρας δεν έχει σχεδιαστεί για να αγωνίζεται σε αυτές τις συνθήκες με τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Όλα τα εξαρτήματα δοκιμάστηκαν στο όριό τους. Τα δεδομένα που αποκομίσαμε από τις δοκιμές έχουν τρομερή αξία. Επιπλέον μας δείχνουν πως έχουμε ακόμα πολλά να βελτιώσουμε».

Audi e-tron

Η μπαταρία υψηλής τάσης ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης κατά τις δοκιμές στο Μαρόκο. «Πρέπει να διαχειριστούμε τη θερμοκρασία και να μπορέσουμε να αντλήσουμε τη μέγιστη ισχύ. Αυτό το μαθαίνουμε με τις δοκιμές. Γι’αυτό δοκιμάζουμε στην έρημο τον ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα διεύθυνσης. Αποκτούμε τεράστια εμπειρία και το μοιραζόμαστε με το τμήμα εξέλιξης αυτοκινήτων δρόμου» πρόσθεσε ο Ρους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!