O Ρον Ντένις θεωρεί φαβορί τον Φερστάπεν στη μάχη του τίτλου

Κώστας Παστρίμας
O Ρον Ντένις θεωρεί φαβορί τον Φερστάπεν στη μάχη του τίτλου
Ο άνθρωπος που έφερε τον Χάμιλτον στη Formula 1 πιστεύει ότι φέτος θα επικρατήσει ο αντίπαλός του.

Ο Ρον Ντένις είναι μια ιστορική προσωπικότητα στο χώρο της Formula 1. Ο Βρετανός ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής της ομάδας της McLaren και ενορχηστρωτής των μεγαλύτερων επιτυχιών της, Έχει συνεργαστεί με θρύλους του σπορ, όπως ο Άιρτον Σένα και ο Αλέν Προστ, και είναι εκείνος που το 2007 άνοιξε την πόρτα της F1 στον 22χρονο τότε Λούις Χάμιλτον.

Ο Ντένις έφυγε από τη McLaren στο τέλος του 2016 (εκδιώχθηκε, είναι ίσως ακριβέστερο) και έκτοτε έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μίλησε όμως στο βρετανικό Sky για τη μάχη του τίτλου ανάμεσα στον Μαξ Φερστάπεν και στον Λούις Χάμιλτον και -προς έκπληξη πολλών- έχρισε φαβορί τον Ολλανδό.

«Έχω τεράστιο σεβασμό στους τεχνολόγους της Red Bull και πιστεύω ότι η Honda έχει σταθεροποιήσει πολύ καλά την απόδοση του κινητήρα. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα το πάρει ο Φερστάπεν. Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα είναι λόγω χαμηλής απόδοσης αλλά γιατί κάνουν λάθη. Το ερώτημα είναι, σε ποιες καταστάσεις θα γίνουν αυτά τα λάθη; Το τέλος της σεζόν θα είναι εντυπωσιακό αλλά μάλλον θα υποστήριζα τον Φερστάπεν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προτιμώ τον Λούις. Είμαστε ακόμα φίλοι και κατά καιρούς επικοινωνούμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!