Ο Φερστάπεν θεωρεί υποκριτές όσους τον κατηγόρησαν στη Μόντσα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Φερστάπεν θεωρεί υποκριτές όσους τον κατηγόρησαν στη Μόντσα
O Μαξ Φερστάπεν δεν συμφωνεί με όλους όσους του άσκησαν κριτική μετά τη σύγκρουση με τον Λιούις Χάμιλτον στο GP Ιταλίας, ενώ διαφωνεί και με την ποινή που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες.

Κατά την επαφή των Λιουίς Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, το πίσω δεξί ελαστικό της RB16B χτύπησε το κεφάλι του Βρετανού. Κατά την απομάκρυνσή του από το σημείο, ο Ολλανδός κοίταξε προς το μέρος του Βρετανού, όμως αποχώρησε γρήγορα από το σημείο, καθώς έρχονταν μονοθέσια με μεγάλη ταχύτητα.

Για το γεγονός αυτό δέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα έντονη κριτική, καθώς στο GP Μ. Βρετανίας που βρισκόταν στο νοσοκομείο είχε ασκήσει ο ίδιος κριτική στον Χάμιλτον για τους πανηγυρισμούς του μετά τη νίκη του. Ωστόσο, τότε η επίσημη ενημέρωση τόσο της Red Bull Racing αλλά και της FiA ήταν πως ο Φερστάπεν ήταν καλά στην υγεία του.

Ο οδηγός της Red Bull Racing, θέλησε να μιλήσει για την κριτική που του έχει ασκηθεί το τελευταίο διάστημα. «Υπάρχουν πάρα πολλοί υποκριτές στον κόσμο, αυτό είναι σίγουρο. Βγήκα από το μονοθέσιο, κοίταξα στα αριστερά μου, προσπαθούσε να βάλει όπισθεν, κουνούσε το τιμόνι και προσπαθούσε να απελευθερωθεί από το κάτω μέρος του μονοθεσίου μου. Οπότε ήταν απολύτως καλά. Επιπλέον, τη Δευτέρα ή την Τρίτη πέταξε για τις ΗΠΑ όπου πήγε σε ένα γκαλά. Πιστεύω πως το κάνεις αυτό μόνο αν είσαι καλά. Οπότε όλα ήταν υπό έλεγχο».

Για την επαφή που είχαν οι δύο οδηγοί στον αγώνα, ο Φερστάπεν δέχθηκε ποινή 3 θέσεων για το GP Ρωσίας. Ο Ολλανδός διαφωνεί με την απόφαση των αγωνοδικών. «Εξεπλάγην όταν άκουσα πως έχω ποινή τριών θέσεων, αλλά στην τελική ισχύει αυτό που αποφασίζουν οι αγωνοδίκες. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ εγώ. Έχω φυσικά τις δικές μου απόψεις. Απλά πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν είναι ιδανικό αλλά ούτε το τέλος του κόσμου».

Ο Φερστάπεν πηγαίνει στο GP Ρωσίας έχοντας πλεονέκτημα 5 βαθμούς στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών έναντι του Χάμιλτον.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!