Το Netflix ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Formula 1

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Το Netflix ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Formula 1
To Netflix εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει προσφορά για την αγορά της Formula 1, αν είναι διαθέσιμη προς πώληση, για να μεταδίδει τους αγώνες μέσα από την πλατφόρμα του.

Η Formula 1 πωλήθηκε το 2017 στη Liberty Media έναντι του ποσού των 8 δισεκ. δολαρίων και η εικόνα του σπορ έχει αλλάξει σημαντικά όσον αφορά το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Πολύ σημαντική είναι η προσθήκη της ζωντανής μετάδοσης των αγώνων από την επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1 (F1 TV Pro) και με αυτόν τον τρόπο έχει συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος των οπαδών.

Οι υπηρεσίες streaming είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερες πλατφόρμες να καταφεύγουν στη λύση αυτή. Πολλά αθλητικά γεγονότα πλέον μεταδίδονται σε υπηρεσίες streaming, με τα τηλεοπτικά δικαιώματα να περνούν σταδιακά σε μια νέα εποχή.

Η Formula 1 έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση σε νέους οπαδούς τα τελευταία χρόνια, μέσω της σειράς «F1 Drive to Survive» του Netflix. H σειρά ακολουθεί ομάδες και οδηγούς κάθε σεζόν και αποτυπώνει στον τηλεοπτικό φακό τα γεγονότα που συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του σπορ. Αυτό δίνει μια νέα οπτική στο μαγικό και ξεχωριστό κόσμο της Formula 1.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Der Spiegel, o CEO του Netflix Ριντ Χάστινγκς μίλησε για το ενδιαφέρον της πλατφόρμας για αγορά της Formula 1. «Στο Netflix ψυχαγωγούμε τον κόσμο, δεν κάνουμε δημοσιογραφία. Κρατάμε αποστάσεις από ζωντανές μεταδόσεις αθλημάτων. Με τις μεταδόσεις αυτές δεν έχουμε τον έλεγχο της πηγής. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες της Bundesliga (πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου στη Γερμανία), που υπογράφει συμβόλαια με όποιον επιθυμεί. Αλλά αυτό το είδος ελέγχου θα ήταν προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα δυνατό προϊόν. Πριν από λίγα χρόνια η Formula 1 άλλαξε ιδιοκτησία. Τότε δεν είχαμε κάνει προσφορά, όμως σήμερα θα σκεφτόμασταν σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσουμε το σπορ».

Σύμφωνα με μελέτες, η αξία της Formula 1 σήμερα έχει ξεπεράσει τα 10 δισεκ. δολάρια. Μάλιστα η αξία της μετοχής του σπορ στο χρηματιστήριο έχει ξεπεράσει τα 50 δολάρια, ενώ το 2020, όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία, βρισκόταν κοντά στα 20 δολάρια.

Image credit: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!