H Mercedes στοχεύει ψηλά στο GP Ρωσίας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
H Mercedes στοχεύει ψηλά στο GP Ρωσίας
Το επερχόμενο GP Ρωσίας αναμένεται να είναι ένας αγώνας που η Mercedes στοχεύει να είναι η πρώτη δύναμη έναντι του ανταγωνισμού.

Έπειτα από ένα επεισοδιακό GP Ιταλίας, το πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στη Ρωσία και την πίστα του Σότσι. Ο αγώνας μπήκε στο καλεντάρι του σπορ πίσω στο 2014, την πρώτη χρονιά της υβριδικής εποχής και η Mercedes έχει κερδίσει όλους τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί.

Έχοντας έναν ακόμα μέτριο αγώνα στην Ιταλία, η Mercedes στοχεύει σε ένα καθαρό αγωνιστικό τριήμερο. Μπορεί στο πρωτάθλημα κατασκευαστών να έχουν προβάδισμα έναντι της Red Bull Racing, στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται για 5 βαθμούς έναντι του Λιούις Χάμιλτον.

Μιλώντας για το GP Ρωσίας, ο επικεφαλής μηχανολογίας πίστας της Mercedes, Άντριου Σόβλιν, περιμένει δυνατή την ομάδα του στο Σότσι. «Πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα έχουμε ένα καλό αγωνιστικό τριήμερο στη Ρωσία. Είναι πίστα που μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Εδώ και πολλούς αγώνες έχουμε αρκετούς μπελάδες και δεν πρέπει πλέον η ομάδα να να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να επικεντρωθούμε να αποδώσουμε όπως γνωρίζουμε και μπορούμε. Πρέπει να βρούμε την απόδοση που θέλουμε ώστε να κερδίσουμε τα δύο πρωταθλήματα».

Παρά την εγκατάλειψη στη Μόντσα, ο κινητήρας του Λιούις Χάμιλτον δεν υπέστη ζημιές από τη σύγκρουση με τον Μαξ Φερστάπεν όπως επισημοποίησε η ομάδα. Επιπλέον, στο πλαίσιο του GP Ιταλίας, ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βόλφ, δήλωσε πως δεν είναι απαραίτητο ο Βρετανός να βάλει τέταρτη μονάδα ισχύος στο μονοθέσιό του και να εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid.

Ο Μαξ Φερστάπεν από την άλλη, είναι σχεδόν δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βάλει τέταρτη μονάδα ισχύος, κάτι που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη βαθμολογία.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!