O Σάινθ προτιμά τις κατατακτήριες από τους Αγώνες Sprint

Στάθης Κοκκορόγιαννης
O Σάινθ προτιμά τις κατατακτήριες από τους Αγώνες Sprint
Οι Αγώνες Sprint είναι ολοένα και λιγότερο δημοφιλείς προς τους οδηγούς της Formula 1, με τον Κάρλος Σάινθ να προτιμά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Το 2021 η Formula 1 προσπάθησε να βελτιώσει το θέαμα του σπορ, θεσπίζοντας τους Αγώνες Sprint σε τρία αγωνιστικά τριήμερα. Οι αγώνες διεξάγονται το Σάββατο έχουν διάρκεια 100 χλμ και τα αποτελέσματα καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης του Grand Prix της Κυριακής. Ως αποτέλεσμα, οι κατατακτήριες δοκιμές έχουν μεταφερθεί την Παρασκευή.

Ο οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, πιστεύει πως χρειάζονται βελτιώσεις στο πρόγραμμα του Σαββάτου, καθώς δεν το απολαμβάνει όπως πριν. «Ο Αγώνας Sprint δεν πιστεύω πως είναι πιο συναρπαστικός από τις κατατακτήριες του Σαββάτου. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να κάνουμε την ημέρα πιο συναρπαστική για όλους μας».

Όμως το γεγονός πως οι κατατακτήριες έχουν μεταφερθεί για την Παρασκευή ενθουσιάζει τον Σάινθ, καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται. «Η Παρασκευή είναι βελτιωμένοι για όλους μας, είναι μια πρόοδος. Πιστεύω πως είναι πιο συναρπαστική, διότι δεν πρέπει να κάνεις κανένα λάθος. Αυτό εξαναγκάζει τις ομάδες να είναι πιο εκσυγχρονισμένες με νέα εργαλεία προσομοίωσης, ώστε να έχουν ένα έτοιμο μονοθέσιο την Παρασκευή το πρωί. Οι ομάδες πλέον έχουν τη δυνατότητα αυτή όπως είδαμε στο Σίλβερστον και στη Μόντσα».

Το τελευταίο τριήμερο που θα δούμε τον Αγώνα Sprint είναι στο πλαίσιο του GP Βραζιλίας το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου. Η έκβασή του θα κρίνει ενδεχομένως το μέλλον των Αγώνων Sprint στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!