Οι δηλώσεις μετά τον τερματισμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Κώστας Παστρίμας
Οι δηλώσεις μετά τον τερματισμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ύστερα από την ολοκλήρωση του αγώνα οι πρωταγωνιστές έκαναν μια ανακεφαλαίωση των πραγμάτων που έζησαν.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 έφτασε στο τέλος του και ύστερα από τέσσερις ημέρες οι πρωταγωνιστές του αγώνα συνόψισαν την εμπειρία τους στις τελευταίες τους δηλώσεις. Άλλοι ήταν ευχαριστημένοι από την έκβασή του ενώ άλλοι όχι και τόσο, όπως συμβαίνει συνήθως σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό ράλι. Ας δούμε τι είπαν…

1 SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA: «Ευχαριστήθηκα την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Δεν ήταν ένα τυπικό Ακρόπολις, αφού είχε κρύο και υγρασία, αλλά είμαι χαρούμενος. Έκανα ένα μεγάλο βήμα για το Πρωτάθλημα, αύξησα τη διαφορά. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και νιώθω εξουθενωμένος. Χαίρομαι που τελείωσε. Ήταν ξεκάθαρο το Σάββατο πως ο Kalle και ο Ott βρίσκονταν σε διαφορετικό επίπεδο επίθεσης, και από εκείνη τη στιγμή άφησα κατά μέρους τον εγωισμό μου και αποδέχθηκα πως δεν παλεύω για τη νίκη. Επικεντρώθηκα στη μεγάλη εικόνα του Πρωταθλήματος και πιστεύω πως κάναμε έναν έξυπνο αγώνα».

33 ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN: «Θα ήθελα τους 5 βαθμούς της Power Stage, αλλά ο Κalle είχε διαφορετική άποψη. Γενικά είχαμε έναν καλό αγώνα. Πήραμε όσους βαθμούς μπορούσαμε. Μένουν τρία ράλι, όλα είναι πιθανά. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι μια μεγάλη μάχη για τέσσερις οδηγούς, ακόμα κι αν η πρώτη θέση είναι ρεαλιστικά απρόσιτη. Τουλάχιστον το υπόλοιπο της σεζόν θα έχει ενδιαφέρον».

11 THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE: «Είμαστε απογοητευμένοι από την έκβαση του αγώνα. Το Πρωτάθλημα μάλλον το ξεχνάμε και ελπίζουμε σε μία ακόμα νίκη και σε όσα περισσότερα πόντιουμ είναι δυνατόν μέχρι το τέλος της χρονιάς».

69 KALLE ROVANPERÄ/JONNE HALTTUNEN: «Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και ένα πολύ απαιτητικό ράλι. Νιώθω καλά για το αποτέλεσμα. Όταν ξεκίνησε η Power Stage, είχα την αίσθηση πως ελαστικά και όλα τα άλλα δούλευαν σωστά, οπότε πίεσα για να πάρω τους επιπλέον βαθμούς. Το Ράλι Φινλανδίας θα είναι πολύ δύσκολο φέτος, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Θα δώσουμε καλές μάχες με τα Hyundai».

8 OTT TÄNAK/MARTIN JÄRVEOJA: «Έπειτα από έναν απαιτητικό αγώνα, είναι καλό που φεύγουμε με τη δεύτερη θέση και με ένα ακόμα podium. Δεν είχαμε το ευκολότερο ράλι, αλλά δουλέψαμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Ο Kalle ήταν επικεφαλής εξαρχής, οπότε έπρεπε να διασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση. Πήραμε κάποιες θαρραλέες αποφάσεις στην επιλογή ελαστικών, που ήταν δυνατές λόγω της μετεωρολογικής μας ομάδας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, αλλά καταφέραμε ό,τι μπορούσαμε με τη δεύτερη θέση».

44 GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON: «Ανυπομονούσα για τη μάχη με τον Adrien, αλλά δυστυχώς αντιμετώπισε κάποια προβλήματα. Δεν πιέσαμε σήμερα, δεν είχαμε το ρυθμό για να διεκδικήσουμε βαθμούς στην Power Stage. Δεν παλέψαμε για κάτι. Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τίποτα, μόνο να χάσουμε. Ήταν η πιο βαρετή μέρα της ζωής μου. Η 5η θέση ήταν, ωστόσο, καλό αποτέλεσμα».

6 DANI SORDO/CANDIDO CARRERA: «Τερμάτισα τέταρτος, δεν είναι τέλεια, απλά εντάξει. Οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες και το ίδιο ισχύει και για τις αναγνωρίσεις».

16 ADRIEN FOURMAUX/RENAUD JAMOUL: «Είναι κρίμα που χάσαμε την πέμπτη θέση, αλλά παραμένω θετικός. Δεν ξεχνώ πως ο ρυθμός στην αρχή και στο τέλος του ράλι ήταν διαφορετικός: Βλέποντας τον σημερινό μου ρυθμό, μπορώ να είμαι ευχαριστημένος. Έμαθα πολλά σε αυτό το ράλι».

9 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ/FREDERIC MICLOTTE: «Ήταν ένας τέλειος αγώνας. Οι θεατές είχαν κατακλύσει τις ειδικές. Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα. Όλα πήγαν καλά, το διασκεδάσαμε»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!