Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τις κατατακτήριες του GP Ιταλίας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τις κατατακτήριες του GP Ιταλίας
Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ιταλίας μας επεφύλασσαν μια συναρπαστική μάχη ανάμεσα στις δύο Mercedes, με τον Βάλτερι Μπότας να επικρατεί.

Ο Βάλτερι Μπότας αναδείχθηκε ο ταχύτερος οδηγός στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ιταλίας, με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος του Q3. O Φινλανδός ξεπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον βελτιώνοντας κατά μισό δευτερόλεπτο από την πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και αύριο θα ξεκινήσει από πλεονεκτική θέση τους 18 γύρους του Αγώνα Sprint.

Η Mercedes έκανε το 1-2, αλλά θα έχουν σε απόσταση βολής πίσω τους τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος αντιστάθηκε στην πίεση των δύο McLaren και πήρε την 3η θέση. Ο αυριανός Αγώνας Sprint θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής.

Μιλώντας μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Μπότας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τον τελευταίο του γύρο. «Ο τελευταίος γύρος του Q3 ήταν πολύ ωραίος. Ένιωσα πάρα πολύ ωραία που τα κατάφερα στο τέλος. Έκανα πολύ καλό γύρο, είχα και λίγο slipstream επιτέλους και το διασκέδασα. Νιώθω πολύ καλά και έχω χαλαρώσει αφού έχει εξασφαλιστεί και το μέλλον μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα, το μονοθέσιο ήταν πάρα πολύ καλό σήμερα και πλέον επικεντρώνομαι στον αυριανό αγώνα. Περιμένω να πάρω τους περισσότερους βαθμούς και ελπίζω να έχουμε καλό αγώνα την Κυριακή. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο Λιούις Χάμιλτον κατετάγη στην 2η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και είχε μόνο καλά λόγια να πει για την επίδοση του teammate του. «Πολλά συγχαρητήρια στον Βάλτερι, έκανε έναν τρομερό χρόνο. Μέχρι την τελική προσπάθεια, όλα έδειχναν πολύ καλά για εμένα. Αλλά πήγε ταχύτερα και δεν μπόρεσα να τον πλησιάσω. Οπότε το άξιζε. Φέτος έχουμε δει πως έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς και εγώ και οι αντίπαλοί μας. Έχω χάσει πρωτάθλημα για έναν βαθμό. Φέτος κάθε βαθμός μετράει φέτος. Ο Αγώνας Sprint βοηθάει επίσης και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Χαίρομαι που επιστρέψαμε στην Ιταλία, η Μόντσα είναι ένα φοβερό σιρκουί».

Ο Φερστάπεν από τη μεριά του ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς έχει ακριβώς μπροστά του τους δύο οδηγούς Mercedes και αύριο θα δώσει μεγάλη μάχη για να τους κερδίσει.

«Αυτή η πίστα πάντα μας δυσκόλευε. Είχαμε περισσότερα προβλήματα απ’όσα περιμέναμε. Πιστεύω πως ανακάμψαμε πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος με την 3η θέση. Ελπίζω αύριο να είμαστε πιο κοντά. Έχουμε αύριο το FP2 ώστε να βελτιώσουμε το ρυθμό αγώνα μας, αλλά θα είναι δυσκολότερο από άλλους αγώνες. Ελπίζω να σκοράρουμε αρκετούς βαθμούς στο τριήμερο», δήλωσε ο Φερστάπεν στη συνέτευξη μετά το τέλος του Q3.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:00 με το FP2, ενώ ο Αγώνας Sprint είναι προγραμματισμένος για τις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!