Επί ίσοις όροις οι Ράσελ και Χάμιλτον στη Mercedes

Επί ίσοις όροις οι Ράσελ και Χάμιλτον στη Mercedes
O Τζόρτζ Ράσελ ξεκαθάρισε πως θα έχει το ίδιο στάτους με τον Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes το 2022.

O Τζόρτζ Ράσελ θα είναι οδηγός της Mercedes το 2022 αντικαθιστώντας τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος θα μετακομίσει στην Alfa Romeo. Ο Βρετανός πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν με τη Williams έχοντας κατακτήσει βαθμούς σε Ουγγαρία και Βέλγιο. Τα αποτελέσματα αυτά, έχουν φέρει την ομάδα του Γκόουβ στην 8η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Στο πλαίσιο του GP Ιταλίας, ο Ράσελ μίλησε για τη μετακίνησή του στη Mercedes και την ευκαιρία που του δίνει η Mercedes. «Η Mercedes πάντα σέβεται τους οδηγούς της και δίνει ίσες ευκαιρίες και στους δύο. Η ομάδα μου το ξεκαθάρισε πως θα έχουμε ίδια μεταχείριση του χρόνου. Είμαι σίγουρος πως θα σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, αλλά θα αγωνιστούμε σκληρά, όπως έκαναν ο Λιούις και ο Βάλτερι τα τελευταία χρόνια».

Ο Ράσελ γνωρίζει πως η δυναμική αλλάζει ιδιαίτερα το 2022, καθώς θα οδηγεί για μία ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα. Όμως ο ίδιος δεν τρέφει αυταπάτες για τις δυνατότητές του. «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να οδηγώ για τη Mercedes. Δεν έχω αυταπάτες για το πόσο δύσκολο είναι. Όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορος είναι ο Λιούις και κατά τη γνώμη μου είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Έχει 7 πρωταθλήματα και είμαι πολύ τυχερός που θα είμαι σε μια θέση όπου θα μάθω από τον καλύτερο. Η Mercedes έχουν εμπειρία κακών σχέσεων μεταξύ οδηγών και έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουν να επαναληφτεί αυτό. Προσωπικά, ούτε εγώ το θέλω. Είναι πολύ σημαντικό οι δύο teammates να δουλεύουν μαζί».

Ο Βρετανός αποκάλυψε μάλιστα πως ο Χάμιλτον επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί για τη μετακίνησή του στη Mercedes από την επόμενη σεζόν. «Μιλήσαμε μέσω μηνυμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. Με συνεχάρη και μου είπε πως ανυπομονεί να είμαστε teammates και το πώς θα αποδώσω. Είναι προνόμιο για εμένα να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Λιούις. Φυσικά στα social media κυκλοφορούν φωτογραφίες μου μαζί του από τότε που ήμουν μικρός. Είναι τρελό το πώς περνάνε τα χρόνια και θα είμαι στην ίδια ομάδα μαζί του το 2022».

Η Formula 1 ετοιμάζεται για το GP Ιταλίας στην πίστα της Μόντσα. Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Image credit: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!