Δυναμική η παρουσία της Ford στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις (pics)

Νίκος Γιαννούλας
Δυναμική η παρουσία της Ford στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις (pics)
Τα εργοστασιακά Ford Fiesta WRC της Μ-Sport Ford World Rally Team θα πλαισιωθούν από δύο πολύ ελπιδοφόρες ελληνικές συμμετοχές στο EKO Ράλι Ακρόπολις.

Μετά από 8 χρόνια απουσίας, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC ως ο 9ος αγώνας για το 2021, ενώ έχει εξασφαλιστεί και η πραγματοποίησή του και το 2022.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα ξεκινήσει στις 9 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στη χώρα μας όλες τις κορυφαίες ομάδες και τους οδηγούς του WRC.

Γκας Γκρίνσμιθ / Κρις Πάτερσον

Γκας Γκρίνσμιθ / Κρις Πάτερσον

Από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει η M-Sport Ford World Rally Team, η οποία έχει μεγάλη παράδοση επιτυχιών στο Ράλι Ακρόπολις. Συγκεκριμένα, η βρετανική ομάδα έχει περύχει οκτώ νίκες, συμπεριλαμβανομένων των τριών διαδοχικών νικών με τον Κόλιν ΜακΡέι από το 2000 έως και το 2002. Μια επιπλέον διάκριση για την Μ-Sport ήρθε το 2015 - τη δεύτερη από τις πέντε σεζόν στις οποίες το Ράλι Ακρόπολις προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) - με οδηγό τον Καγετάν Καγιετάνοβιτς, που οδηγούσε ένα Ford Fiesta R5.

Φέτος η Μ-Sport World Rally Team θα συμμετάσχει στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με δύο ταλαντούχα πληρώματα, τους Γκας Γκρίνσμιθ / Κρις Πάτερσον

και Αντριέν Φουρμό / Ρενό Ζαμούλ, που για μια ακόμα φορά θα έχουν ως «όπλα» τους τα Ford Fiesta WRC.

Αντριέν Φουρμό / Ρενό Ζαμούλ

Αντριέν Φουρμό / Ρενό Ζαμούλ

Πολλά υποσχόμενες οι ελληνικές συμμετοχές

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις σηματοδοτεί την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Παναγιώτη Χατζητσοπάνη, τρεις φορές Πρωταθλητή Ελλάδος (2004, 2005 και 2008). Ο Λαμιώτης οδηγός, ο οποίος δικαίως θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν αναδείξει οι ελληνικοί αγώνες, θα έχει ως συνοδηγό σε ένα τετρακίνητο Ford Fiesta Rally2 MkII τελευταίας εξέλιξης, που θα είναι βαμμένο στα χρώματα της Ford Ντουλάκης, Επίσημου Εμπόρου Ford στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Νίκο Πετρόπουλο.

Ford Ντουλάκης - Χατζητσοπάνης

Παναγιώτης Χατζητσοπάνης / Νίκος Πετρόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίδυμο θα αγωνιστεί στην κατηγορία WRC-3, στην οποία συμμετέχουν ιδιώτες οδηγοί με αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally2.

Τα χρώματα του Επίσημου Δικτύου Ford στο φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα εκπροσωπήσει ένα ακόμα ελληνικό πλήρωμα. Πρόκειται για τους Νώντα Καρανικόλα / Γιώργο Βασιλάκη. Οι Πρωταθλητές Ράλι Χώματος F2 (για δικίνητα αυτοκίνητα) του 2020, θα αγωνιστούν με το νέο Ford Fiesta Rally4, έχοντας την υποστήριξη της Ford Car Center.

Ford Car Center

Νώντας Καρανικόλας / Γιώργος Βασιλάκης

Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία σε όλα τα πληρώματα της Ford και ιδιαίτερα στα ελληνικά, που ελπίζουμε να επιτύχουν διάκριση στις κατηγορίες τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!