Πίνακας συμμετοχών Ράλι Ακρόπολις 2021

Πίνακας συμμετοχών Ράλι Ακρόπολις 2021

Συνολικά 48 αντί των αρχικών 55 πληρωμάτων από 24 χώρες θα δοκιμαστούν στις σκληρές ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Η Toyota Gazoo WRT, όπως σε κάθε αγώνα του θεσμού, αναμενόταν με τέσσερα Yaris WRC για τους Οζιέ -Ινγκράσια, Έβανς - Μάρτιν, Ροβάνπερα - Άλτουνεν και Κατσούτα - Ουίλιαμς, ωστόσο το τελευταίο πλήρωμα τελικά δεν θα συμετέχει, λόγω οικογενειακού προβλήματος που προέκυψε την τελευταία στιγμή στον Ουίλιαμς. . Με ίδιο αριθμό αυτοκινήτων θα παραταχθεί και η Hyundai Motorsport, με τους Τάνακ-Γιαρβεόγια και Νεβίλ-Βιντέγκε να πλαισιώνονται αυτήν τη φορά από τους Σόρντο-Ροζάντα, ενώ το τέταρτο i20 WRC θα οδηγήσει ο Λουμπέ με συνοδηγό τον Λαμπουρντέ, για λογαριασμό της 2C Competition. Από πλευράς M-Sport Ford τα δύο Ford Fiesta WRC θα οδηγήσουν οι Γκρίνσμιθ-Πάτερσον και Φουρμό-Τζαμούλ, ενώ η βρετανική ομάδα θα φέρει στη χώρα μας ακόμα ένα ίδιο αυτοκίνητο για τους Σερδερίδη-Μικλότ.

Μεγάλα ονόματα στην WRC-2

Εντυπωσιακή είναι η λίστα συμμετοχών στην κατηγορία WRC-2, με τη μάχη να αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς στη σχετική βαθμολογία η διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων είναι πολύ μικρή! Ο επικεφαλής, Αντρέας Μίκελσεν θα οδηγήσει ένα Skoda Fabia Rally2, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο θα εκκινήσει και ο Μάρκο Μπουλάτσια. Τη νίκη θα διεκδικήσει και ο Μαντς Όστμπεργκ με το Citroen C3, ενώ, εκτός απροόπτου στη μάχη της κορυφής θα δούμε τους Γκριαζίν με Ford Fiesta Rally2, αλλά και τον Όλιβερ Σόλμπεργκ με το νέο Hyundai i20N! Μάλιστα, στις ειδικές του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, το νέο αγωνιστικό προδιαγραφών Rally2 της Hyundai θα κάνει την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση σε χωμάτινες ειδικές!

Έλληνες που κυνηγούν το όνειρο στην WRC-3

Στην κατηγορία WRC-3, προηγείται ο Ροσέλ (Citroen C3) στη βαθμολογία, στο κατόπι του όμως βρίσκεται ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, Καγιετάν Καγιετάνοβις (Skoda Fabia Evo).

Αυτοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν κορυφαία ελληνικά πληρώματα, με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC-3. Πιο πολλά υποσχόμενη είναι η συμμετοχή των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, που εξασφάλισαν ένα ολοκαίνουργιο Hyundai i20 N. Ταυτόχρονα, οι Παναγιώτης Χατζητσοπάνης - Νίκος Πετρόπουλος, επιστρέφουν στη δράση με ένα τελευταίων προδιαγραφών Ford Fiesta Rally2!

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές, με βάση την ενημέρωση της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου. Ραντεβού λοιπόν στις συναρπαστικές ειδικές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Oι τελικές συμμετοχές

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021