Ο Φερστάπεν δεν μπορεί να σταματήσει τις αποδοκιμασίες προς τον Χάμιλτον

Ο Φερστάπεν δεν μπορεί να σταματήσει τις αποδοκιμασίες προς τον Χάμιλτον
Ο Μαξ Φερστάπεν θεωρεί αναπόφευκτες τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του προς το πρόσωπο του Λιούις Χάμιλτον κατά τη διάρκεια του GP Ολλανδίας αλλά λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό.

Η μάχη για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν. Οι δυο τους έχουν μονομαχήσει ρόδα με ρόδα, ενώ στο GP Μ. Βρετανίας υπήρξε μεταξύ τους επαφή που οδήγησε τον Ολλανδό στα προστατευτικά ελαστικά.

Επόμενος σταθμός για τη Formula 1 είναι το GP Ολλανδίας, που είναι ο εντός έδρας αγώνας του Φερστάπεν. Στην πίστα θα παραβρεθούν 70.000 θεατές, με τον «πορτοκαλί στρατό», όπως έχει χαρακτηριστεί, να είναι ιδιαίτερα φανατισμένος.

Στο πλαίσιο του GP Ολλανδίας, ο Φερστάπεν μίλησε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποδοκιμασίες προς τον Χάμιλτον. «Έχω μια συγκεκριμένη οπτική. Όταν πηγαίνεις σε ένα ποδοσφαιρική γήπεδο, θα ακούσεις αποδοκιμασίες προς την αντίπαλη ομάδα. Δεν είναι στο χέρι του συλλόγου να στείλει μήνυμα από τα μεγάφωνα λέγοντας πως δεν επιτρέπεται το γιουχάρισμα, διότι συμβαίνει φυσικά. Στο ποδόσφαιρο επίσης ο κόσμος έχει έντονο πάθος και στηρίζει τον τοπικό σύλλογο. Δεν είναι στο χέρι μου να πω στον κόσμο να μην το κάνει, γιατί στην τελική δεν είμαι στη θέση τους και πρέπει να επικεντρωθώ στο τι κάνω στην πίστα. Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι έχουν έρθει για να δουν έναν αγώνα και λογικά κάποιοι θα γιουχάρουν. Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ γι’αυτούς. Αν τους προτρέψω πιστεύετε πως θα με ακούσουνς Ελπίζω να έχουν ένα ωραίο τριήμερο».

Ο Φερστάπεν ρωτήθηκε επιπλέον αν του δίνει έξτρα ώθηση το γιουχάρισμα του κόσμους προς το μεγάλο του αντίπαλο. «Θα ήταν κακό αν το γιουχάρισμα μου έδινε επιπλέον ώθηση. Όσο δεν ενοχλεί τον Λιούις, νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που εύχομαι είναι όλοι να περάσουν καλά το τριήμερο και να μας δουν να μαχόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Φερστάπεν πηγαίνει στο GP Ολλανδίας 3 βαθμούς πίσω από τον Χάμιλτον και ένας εκ των δύο θα φύγει από το Ζάντβορτ ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!