O Kίμι Ράικονεν αποχωρεί από τη Formula 1

Κώστας Παστρίμας
O Kίμι Ράικονεν αποχωρεί από τη Formula 1
O Φινλανδός πιλότος ανακοίνωσε ότι η σπουδαία καριέρα του θα ολοκληρωθεί στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Κίμι Ράικονεν, ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το σπορ που αγάπησε και υπηρέτησε για 18 ολόκληρα χρόνια. Ο Φινλανδός έκανε το ντεμπούτο του στο μακρινό 2001 και έκτοτε έχει πάρει μέρος σε 341 grand prix, κάτι που τον κάνει τον πιο έμπειρο οδηγό όλων των εποχών στο σπορ.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2007. Έχει πάρει 21 νίκες, 18 pole position και έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών 103 φορές. Έχει οδηγήσει για δύο από τις πιο εμβληματικές ομάδες της F1, τη Ferrari και τη McLaren, ενώ για έτρεξε και για τη Lotus, και ολοκληρώνει το ταξίδι εκεί που το ξεκίνησε. Ο Κίμι ως νεαρός και άγνωστος τότε μπήκε στην F1 με την ομάδα της Sauber και αποχαιρετά το σπορ από την ίδια ουσιαστικά ομάδα, που πλέον ονομάζεται Alfa Romeo.

O Ράικονεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, γράφοντας: «Αυτό ήταν. Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν μου στη Formula 1. Είναι μια απόφαση που πήρα τον περασμένο χειμώνα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά μετά από αυτή τη σεζόν θα είναι ώρα για καινούρια πράγματα. Παρ΄όλα αυτά, η σεζόν ακόμα είναι στο μέσον της. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, όλες τις ομάδες μου, όλους όσοι ενεπλάκησαν στην αγωνιστική μου καριέρα και ιδιαίτερα όλους εσάς τους σπουδαίους οπαδούς, που ζητωκραυγάσατε για εμένα όλο αυτόν τον καιρό. Η Formula1 μπορεί να τελειώνει για εμένα αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα στη ζωή που θέλω να γνωρίσω και να απολαύσω. Θα τα λέμε και μετά από όλα αυτά. Ειλικρινά, Κίμι».

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί να γράψει κανείς για τον Κίμι Ράικονεν, ίσως την πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσωπικότητα που πέρασε ποτέ από τη Formula 1, που χωρίς να το επιδιώξει κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τις πίστες. Ας τον απολαύσουμε στους υπόλοιπους αγώνες που θα έχουμε τη χαρά να τον δούμε.

Αντίο, Κίμι. Θα μας λείψεις. Πολύ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!