«Έχασαν» από έναν κινητήρα Φερστάπεν και Πέρεζ

«Έχασαν» από έναν κινητήρα Φερστάπεν και Πέρεζ
Οι οδηγοί της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Περεζ, θα έχουν μεγάλο μειονέκτημα στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς, καθώς αμφότεροι έχασαν μία κινητήρια μονάδα.

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1 ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τη Red Bull Racing. O Μαξ Φερστάπεν έχασε μέσα σε δύο αγώνες το πλεονέκτημα 33 βαθμών που είχε στο πρωτάθλημα οδηγών έναντι του Λιούις Χάμιλτον, ενώ ως αποτέλεσμα της μεταξύ τους σύγκρουσης, ο δεύτερος εκ των τριών κινητήρων που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη χρονιά καταστράφηκε.

Από την άλλη ο Σέρτζιο Πέρεζ δεν βαθμολογήθηκε στους δύο τελευταίους αγώνες, ενώ η σύγκρουση που προκάλεσε ο Βάλτερι Μπότας στην εκκίνηση του GP Ουγγαρίας απέφερε τεράστια ζημιά στον δικό του κινητήρα. Έπειτα από έρευνα της Honda, συνειδητοποίησαν πως και ο Μεξικανός δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τον δεύτερο εκ των τριών κινητήρων του.

Το γεγονός έγινε γνωστό στο πλαίσιο του GP Βελγίου και αυτό φέρνει τους δύο οδηγούς της Red Bull Racing στην τελευταία μονάδα ισχύος για το υπόλοιπο της σεζόν. Με 12 αγώνες να απομένουν στο φετινό πρωτάθλημα, θεωρείται δεδομένο πως οι δύο οδηγοί θα αναγκαστούν να περάσουν σε τέταρτο κινητήρα, πράγμα που θα τους αποφέρει ποινές στην εκκίνηση κάποιου αγώνα.

Στην περίπτωση που ο Φερστάπεν «φορέσει» έναν τέταρτο κινητήρα και δεχθεί ποινή στην εκκίνηση ενός Grand Prix θα αποτελέσει τεράστιο μειονέκτημα στη μάχη του πρωταθλήματος έναντι του Λιούις Χάμιλτον. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται σίγουρος πως θα υπάρξει η αλλαγή κινητήρα. Στη συνέντευξη Τύπου για το GP Βελγίου, ο Ολλανδός δήλωσε. «Ψάχνουμε το μέρος κι αν χρειαστεί θα κάνουμε την αλλαγή στο νέο κινητήρα. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο προς το παρόν. Δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα».

Ο Φερστάπεν μπαίνει στο δεύτερο μισό του 2021 όντας 8 βαθμούς πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον στη βαθμολογία οδηγών.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!