GP Βελγίου FP1: Ταχύτερος ο Μπότας, 18ος ο Χάμιλτον

GP Βελγίου FP1: Ταχύτερος ο Μπότας, 18ος ο Χάμιλτον
O Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη γεμάτη δράση πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου.

Ο Βάλτερι Μπότας ολοκλήρωσε ως ο ταχύτερος οδηγός μετά το πέρας του FP1 του GP Βελγίου, σε μια διαδικασία με αμείωτη δράση υπό την έντονη απειλή της βροχής, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Μπορεί οι οδηγοί να βγήκαν αρχικά με τα ενδιάμεσα χαραγμένα ελαστικά, όμως η πίστα είχε ήδη στεγνώσει έπειτα από τη βροχή χαμηλής έντασης και σύντομης διάρκειας που έκανε την εμφάνισή της 10 λεπτά νωρίτερα και έτσι πολύ γρήγορα άλλαξαν σε σλικ.

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν σε εξαιρετική φόρμα, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο στο 1:45.199 με τη μαλακή γόμα και έχει τα ηνία για λογαριασμό της Mercedes. O χρόνος του ήταν αρκετός για να αφήσει στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing για 0,164 δευτ. και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι από την αρχή του τριημέρου πολύ μικρή. Στην 3η θέση της διαδικασίας βρέθηκε ο Πιέρ Γκασλί με την AlphaTauri. O Γάλλος ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Μπότας, δείχνοντας πως έχει από νωρίς ταχύτητα στο μονοθέσιό του.

Οι δύο Ferrari βρέθηκαν στις θέσεις 4 και 5 μετά το τέλος της πρώτης διαδικασίας ελεύθερων δοκιμών. Ο Σάρλ Λεκλέρ ήταν μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ για 0,117 δευτ. γράφοντας ταχύτερο γύρο στο 1:48.818. Ο Σέρτζιο Πέρεζ δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 6η θέση, όντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από το χρόνο του Μπότας.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρήκε αμέσως ταχύτητα στην πίστα του Σπα, γράφοντας τον 7ο ταχύτερο χρόνο στο FP1. Μάλιστα ήταν ο τελευταίος που βρέθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Μπότας. Ακολούθησε ο Λάντο Νόρις με McLaren, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι δύο Alpine των Εστεμπάν Οκόν και Φερνάντο Αλόνσο, που ήταν 1,4 δευτ. μακριά από την κορυφή.

Ο Λάνς Στρόλ ήταν στην 11η θέση της κατάταξης, μπροστά από τους Ντάνιελ Ρικάρντο και Αντόνιο Τζοβινάτσι με Alfa Romeo. O Τζόρτζ Ράσελ ήταν στην 14η θέση αλλά 0,017 δευτ. πίσω από τον Ιταλό, με τη μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες να εντείνεται. Ακολούθησαν οι Γιούκι Τσουνόντα, Νικολάς Λατίφι και ο Κίμι Ράικονεν που είχε επαφή με τον τοίχο στην είσοδο του pit-lane.

O Λιούις Χάμιλτον ήταν μόλις στη 18η θέση της κατάταξης. Ο Βρετανός στο γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα ελαστικών, είδε τον Λατίφι να τον κλείνει επικίνδυνα πριν από το τελευταίο σικέιν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του. Όμως ο Βρετανός, που κινούνταν ταχύτερα από τον teammate του σε εκείνο το σημείο, είχε διαφορετικό στήσιμο στην πίσω αεροτομή. Στις δύο τελευταίες θέσεις ολοκλήρωσαν οι δύο Haas, με τον Νικίτα Μαζέπιν ταχύτερο του Μικ Σουμάχερ.

Η δράση συνεχίζεται στο GP Βελγίου με το FP2 να είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Βελγίου

GP Βελγίου FP1

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!