O Μπέρνι Έκλεστον ποντάρει στον Φερστάπεν για το πρωτάθλημα

O Μπέρνι Έκλεστον ποντάρει στον Φερστάπεν για το πρωτάθλημα
Ο Μπέρνι Έκλεστον έκανε τη δική του πρόβλεψη για το ποιος θα αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 και ποντάρει στον Μαξ Φερστάπεν.

Το πρώην αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον, παρακολουθεί πλέον ως θεατής το σπορ το οποίο έχτισε και κατάφερε να το μετατρέψει σε αυτό που είναι σήμερα. Η απόψεις του έχουν συνήθως κυνικό χαρακτήρα και συζητιούνται έντονα μέσα στα paddock.

Με το δεύτερο μισό του 2021 να ξεκινά σε λίγα 24ωρα στην πίστα του Σπα, ο Έκλεστον μίλησε στο AMuS και αποκάλυψε ποιον οδηγό υποστηρίζει για να κατακτήσει το φετινό τίτλο. «Θα πόνταρα τα χρήματά μου στον Μαξ. Κάνει εξαιρετική δουλειά και φαίνεται πως έχει έως τώρα το ταχύτερο μονοθέσιο. Ο Μαξ θα κερδίσει αγώνες που ο Χάμιλτον δεν μπορεί και το αντίστροφο. Αυτό που θα κρίνει τον τίτλο είναι το ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Ο Λιούις έχει περισσότερη εμπειρία και ξέρει πώς είναι η κατάσταση αυτή. Το μεγάλο ρίσκο για τον Μαξ είναι πως μπορεί να κάνει πολλά λάθη».

Ο φάκελος Σίλβερστον

Ο Έκλεστον δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο συμβάν των Χάμιλτον και Φερστάπεν στο GP Μ. Βρετανίας. Οι δύο οδηγοί είχαν επαφή στη στροφή «Κόπς» και ο οδηγός της Red Bull Racing κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά με πολλά χιλιόμετρα. Ο Χάμιλτον δέχθηκε 10 δευτ. ποινής στον αγώνα, όμως δεν τον απέτρεψε από το να πάρει την 1η θέση τρεις γύρους πριν από το τέλος και να κατακτήσει την τέταρτη νίκη του στη σεζόν.

«Στη θεωρία, ο Χάμιλτον έπρεπε να περιμένει, αλλά στην πράξη αυτό είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε ο 90χρονος. Και συνέχισε: «Εάν ο Χάμιλτον είχε προσπεράσει, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον Μαξ. Η Mercedes είχε μεγαλύτερη τελική στις ευθείες και έπρεπε να εναποθέσει τις ελπίδες του στη στρατηγική».

Όσο για την προσπάθεια της Red Bull Racing να ανοίξει και πάλι η έρευνα του συμβάντος, ο Έκλεστον δήλωσε: «Θα το δοκίμαζα κι εγώ, αλλά δεν θα εξέταζα το αν είχε ευθύνη ο Χάμιλτον ή όχι, δεν είχε σημασία αυτό. Οι αγωνοδίκες είχαν ήδη κατηγορήσει τον Χάμιλτον. Η Red Bull έπρεπε να εστιάσει αποκλειστικά στην απόφαση και να απαιτήσει μεγαλύτερη ποινή».

Τέλος, αποκάλυψε το μέγεθος ποινής που θα έδινε στον Βρετανό για την επαφή με τον Φερστάπεν. «Θα του έδινα 20 δευτ. stop/go».

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!