Η Opel λανσάρει το μικρό ηλεκτρικό Rocks-e (pics)

Η Opel λανσάρει το μικρό ηλεκτρικό Rocks-e (pics)
H Opel λανσάρει το νέο Opel Rocks-e που συμβολίζει τη βιώσιμη αστική κινητικότητα που λανσάρει η γερμανική φίρμα.

Το νέο Opel Rocks-e συμβολίζει τη «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» (Sustainable Urban Mobility) της γερμανικής εταιρείας. Αποτελέι εισαγωγικό μοντέλο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και στη Γερμανία, μπορούν ήδη να το οδηγούν νεαρά άτομα ηλικίας από 15 ετών με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AM1. Με το διθέσιο όχημα μήκους 2,41 m, η Opel συνεχίζει την ηλεκτρική της επέλαση.

«Το νέο μας Opel Rocks-e είναι ασυμβίβαστο από κάθε άποψη. Η σχεδίαση είναι τολμηρή και απέριττη, οι διαστάσεις εξαιρετικά συμπαγείς. Το SUM κινείται αμιγώς με ηλεκτροκίνηση και η τιμή του είναι ασυναγώνιστη. Το Rocks-e προσφέρει έξυπνη και λειτουργική ηλεκτρική κινητικότητα για όλους και θα προσελκύσει ιδιαίτερη προσοχή» δήλωσε ο Στίφεν Νόρμαν, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Opel. «Η Opel είναι απλά ανθρώπινη και προσιτή – το Rocks‑e το αποδεικνύει για μία ακόμα φορά».

opel rocks

Ο Γερμανός κατασκευαστής επεκτείνει την γκάμα του με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα «SUM» που τοποθετείται κάτω από το Corsa-e και είναι προσιτό σε όλους σχεδόν τους οδηγούς, από νεαρούς αρχάριους μέχρι εργαζόμενους που χρειάζονται ένα καθημερινό μέσο μετακίνησης.

SUM με στιλ

opel rocks

Το Rocks-e υιοθετεί το Opel Vizor, το νέο πρόσωπο της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων προβολέων και φλας LED. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, στοιχείο που αναδεικνύει την τολμηρή και απέριττη εμφάνιση. Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση. Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός - πίσω. Ο χώρος για το κεφάλι είναι άφθονος, ακόμα και για χρήστες με ύψος πάνω από 1.90 m.

opel rocks

Το cockpit πληροί τις απαιτήσεις της σύγχρονης νέας γενιάς: λιτό και επικεντρωμένο στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη προβάλλεται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, η υπολειπόμενη αυτονομία και η χιλιομετρική κάλυψη. Πρακτικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν βάση για smartphone τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Υπηρεσίες όπως η εφαρμογή “myOpel” παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες.

Έξυπνη, μοντέρνα κινητικότητα στην πόλη

opel rocks

Το Opel Rocks-e ζυγίζει 421 κιλά, έχει μήκος 2,41 m και πλάτος 1,39 m. Προσφέρει αυτονομία έως 75 km και αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως 45 km/h. Η μπαταρία 5.5 kWh του Opel Rocks-e μπορεί να φορτίζεται πλήρως σε 3,5 ώρες περίπου μέσω μιας στάνταρ οικιακής πρίζας. Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης μήκους τριών μέτρων βρίσκεται συνεχώς μέσα στο SUM και απλά το τραβάς από την πόρτα του συνοδηγού όταν χρειάζεται. Η Opel προσφέρει έναν αντάπτορα για φόρτιση σε δημόσιο σταθμό.

opel rocks

Η τιμή εκκίνησης για το νέο Opel Rocks-e στη Γερμανία θα είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη ενός μικρού αυτοκινήτου, ενώ το μηνιαίο κόστος μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) θα είναι παρόμοιο με αυτό του εισιτηρίου σε δημόσιο μέσο μεταφοράς. Το Rocks-e θα διατίθεται για παραγγελία online ή απευθείας σε επιλεγμένους διανομείς Opel από το φθινόπωρο στη Γερμανία και θα επεκταθεί σε περισσότερες αγορές θα ακολουθήσουν το 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!