Αγώνας F1 στο Κατάρ είναι πολύ πιθανός μέσα στο 2021

Αγώνας F1 στο Κατάρ είναι πολύ πιθανός μέσα στο 2021
Η Formula 1 διαμορφώνει ακόμα το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα, με το Κατάρ να αποτελεί φαβορί για να αντικαταστήσει το ακυρωθέν GP Αυστραλίας στα τέλη Νοεμβρίου.

Η πανδημία της Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά το καλεντάρι της Formula 1 φέτος, με τις αλλαγές, κυρίως σε αγώνες εκτός Ευρώπης, να είναι αρκετές. Αρκετά Grand Prix μετακινήθηκαν στο πρόγραμμα, ενώ άλλα ακυρώθηκαν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το GP Ιαπωνίας. Επιπλέον, έχουμε δει την ακύρωση των GP Καναδά, Σιγκαπούρης και Αυστραλίας.

Η ιδιοκτήτρια των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Liberty Media, σε συνεργασία με τη Formula 1 προσπαθούν να βρουν λύσεις για να πραγματοποιηθούν οι 23 αγώνες που είχαν προγραμματιστεί στην αρχή της χρονιάς. Αρχικά, πρέπει να οριστικοποιηθεί η κενή θέση στις 21 Νοεμβρίου, που άφησε η ακύρωση του GP Αυστραλίας, ώστε το υπόλοιπο καλεντάρι να πάρει μορφή.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο παρασκήνιο θέλουν το Κατάρ να είναι ο αγώνας που θα αντικαταστήσει εκείνον της Αυστραλίας, με το GP να αναμένεται να διεξαχθεί στην πίστα του Λοσέιλ. Το σιρκουί πληροί τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1 και αποτελεί μέλος του προγράμματος του MotoGP από το 2004.

Επιπλέον έχει φιλοξενήσει αγώνες του πρωταθλήματος WSBK, του WTCC, όπως επίσης και του GP2 Asia κατά το παρελθόν. Διαθέτει επίσης σύστημα φωτισμού ώστε να διεξαχθεί αγώνας νύχτα και υπό το φως των προβολέων. Η προσθήκη του Κατάρ στο καλεντάρι μπορεί να αποτελέσει την αρχή ενός triple header με τη Σαουδική Αραβία na είναι προγραμματισμένη για τις 5 Δεκεμβρίου και το Άμπου Ντάμπι -τελευταίο αγώνα του 2021- στις 12 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον ερωτηματικά

Όταν οριστικοποιηθεί το θέμα με το Κατάρ, η Formula 1 στρέφει την προσοχή της στους αγώνες στην Αμερική. Τα GP Βραζιλίας και Μεξικού είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε δύο αγώνες στις ΗΠΑ. Οι χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα της Μ. Βρετανίας αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα για το σπορ, με την υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή των μηχανικών στη χώρα καθιστά απαγορευτική την διεξαγωγή αγώνων.

Η Formula 1 έχει αρκετή δουλειά ώστε να οριστικοποιήσει το φετινό πρόγραμμα και δεν αποκλείεται στο πλαίσιο του GP Βελγίου (27-29 Αυγούστου) να έχουμε επιπλέον εξελίξεις.

Image credit: pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!