WRC-Ράλι Βελγίου: Πετούν τα Hyundai, το διέλυσε ο Φουρμό (pics & vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC-Ράλι Βελγίου: Πετούν τα Hyundai, το διέλυσε ο Φουρμό (pics & vid)
Τα i20 Coupe WRC κέρδισαν όλες τις διαδρομές της πρώτης ημέρας του όγδοου ράλι της χρονιάς

Η Hyundai Motorsport σάρωσε στο πρώτο σκέλος του Ράλι Υπρ Βελγίου, με τα i20 Coupe WRC να «πετούν» στις ασφάλτινες διαδρομές του όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο τοπικός ήρωας, Τιερί Νεβίλ, που παίζει τα ρέστα του σε ότι αφορά στο κυνήγι του τίτλου αφού είναι τρίτος στη βαθμολογία, 52 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπαστιέν Οζιέ, με τη μάχη που είναι σε εξέλιξη, το Ράλι Ακρόπολις στις 9-12 Σεπτεμβρίου κι άλλα τρία να απομένουν για το φινάλε της σεζόν (Φινλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία).

Thierry Neuville

7 στα 7

Η ημέρα περιελάμβανε οκτώ ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, ολοκληρώθηκαν οι πρώτες επτά αφού η τελευταία ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας. Η Hyundai τις πήρε όλες, με τους τρεις εργοστασιακούς οδηγούς της να εναλλάσσονται στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Στην ΕΔ1 ταχύτερος ήταν ο Οτ Τάνακ, στις ΕΔ2 & 3 έδωσε το ρυθμό ο Κρεγκ Μπριν ενώ από την ΕΔ4 και μετά, ο Νεβίλ δεν είχε αντίπαλο. Στο φινάλε του σκέλους, ο Βέλγος είναι 7.6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ιρλανδό, με τον Εσθονό ομόσταβλό τους να κρατά πίσω του μία στρατιά από Toyota Yaris WRC!

Thierry Neuville

Μάχη στα δευτερόλεπτα

Ο Τάνακ έχει πίσω του τέσσερα αυτοκίνητα της Toyota Gazoo WRT, με τα τρία εξ αυτών σε απόσταση αναπνοής! Ο Κάλε Ροβάνπερα στα 1.4, ο Έλφυν Έβανς στα 2.2 ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Οζιέ στα 8.2!

Κοινώς, αναμένεται τρομερή μάχη τις επόμενες δύο ημέρες, με τον Γάλλο και την Toyota να έχουν το πάνω χέρι στον κυνήγι του τίτλου σε οδηγούς και κατασκευαστές αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει πως ο πολύπειρος Οζιέ δεν θα πάρει περιττά ρίσκα αλλά θα κοιτάξει να εξασφαλίσει πολύτιμους βαθμούς που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στον όγδοο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας τους στο WRC.

Sebastien Ogier

Σκόνη και θρύψαλα

Εκτός εξίσωσης τέθηκαν τα δύο Ford Fiesta WRC της M-Sport και μάλιστα με απόσταση μίας ειδικής διαδρομής! Στην τρίτη ειδική διαδρομή ήρθε το τέλος του δρόμου για τον Αντριέν Φουρμό. Ο Γάλλος κουβαλούσε περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ότι έπρεπε σε μία γρήγορη αριστερή καμπή, έχασε το πίσω μέρος το οποίο βρήκε σε ένα ανάχωμα κι ακολούθησαν μερικά συγκλονιστικά δευτερόλεπτα.

Το Fiesta διαλύθηκε αλλά ευτυχώς, τόσο ο ταλαντούχος οδηγός όσο κι ο συνοδηγός του, βγήκαν από τα συντρίμμια δίχως γρατζουνιά! Ομοίως και το άλλο πλήρωμα της ομάδας, με τον Γκας Γκρίνσμιθ να καταλήγει σε ένα χαντάκι λίγο μετά την αφετηρία της τέταρτης ειδικής διαδρομής.

Δείτε τις άτυχες στιγμές των δύο οδηγών, στο video του WRC με τα highlights του πρωινού loop στο Βέλγιο...

Η τάξη πραγμάτων

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις τρεις ημέρες δράσης σε αυτό το κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ράλι.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Νεβίλ, Hyundai i20 1hr 04min 27.0sec
2. Μπριν, Hyundai i20 +7.6sec
3. Τάνακ, Hyundai i20 +31.2sec
4. Ροβάνπερα, Toyota Yaris +32.6sec
5. Έβανς, Toyota Yaris +33.4sec
6. Οζιέ, Toyota Yaris +39.4sec
7. Κατσούτα, Toyota Yaris + 1:24.5sec
8. Λουμπέ, Hyundai i20 + 2:50.0sec

Το δεύτερο σκέλος του Ράλι Βελγίου, περιλαμβάνει 119.92 χιλιόμετρα χρονομετρημένων διαδρομών, που απλώνονται σε οκτώ ειδικές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!