Οι ζημιές στα μονοθέσια της Ferrari ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ

Κώστας Παστρίμας
Οι ζημιές στα μονοθέσια της Ferrari ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ
Ο Ματία Μπινότο έκανε λογαριασμό για την αξία των επισκευών στα μονοθέσια της Ferrari μέχρι τώρα και τον βρήκε... τσουχτερό.

Στην εποχή του budget cap, που έχει ξεκινήσει από φέτος στη Formula 1, οι ζημιές στα μονοθέσια των ομάδων αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, είναι από εκείνους που νιώθουν τον αντίκτυπο, καθώς υπολόγισε πόσο έχουν κοστίσει φέτος οι επισκευές στα μονοθέσια των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Σύμφωνα με τον Ιταλό, το κόστος αυτό έχει περάσει μέχρι στιγμής στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ - και ακόμα βρισκόμαστε στο μέσον της σεζόν.

Ο Μπινότο συνυπολογίζει όλες τις ζημιές, είτε προκλήθηκαν από τους ίδιους τους οδηγούς της ομάδας του, όπως η έξοδος του Λεκλέρ στις κατατακτήριες του GP Μονακό, είτε οφείλονται σε λάθη άλλων, όπως το ατύχημα του πρώτου γύρου στο GP Ουγγαρίας, που οδήγησε τον Μονεγάσκο σε εγκατάλειψη: «Οι ζημιές που έχουμε μέχρι στιγμής στην πίστα, από τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν μέχρι τον τελευταίο στην Ουγγαρία, ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικές είναι, και είμαστε ακόμα στη μέση της σεζόν».

Αυτά τα 2,5 εκατομμύρια αντιστοιχούν σχεδόν στο 2% του συνολικού ορίου δαπανών της Ferrari, που είναι 145 εκατομμύρια δολάρια. Στο Μαρανέλο έχουν προβλέψει κάποιο ποσό για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά ο Μπινότο πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη στους κανονισμούς για αυτά τα έξοδα, όπως για παράδειγμα το κόστος επισκευής από ζημιές για τις οποίες δεν ευθύνεται η ομάδα να μην προσμετρούν στο όριο δαπανών.

«Προφανώς γίνονται πολλές συζητήσεις. Σε περίπτωση που γίνει ένα ατύχημα για το οποίο κάποιος άλλος έχει την ευθύνη, αν έχεις πάθει ζημιά δεν θα έπρεπε αυτή να εξαιρείται από το budget cap; Πιστεύω ότι είναι σημαντικό θέμα. Αυτός είναι ο λόγος που ανέφερα τα 2,5 εκατομμύρια, για να δείξω ότι οι ζημιές συνολικά είναι σημαντικές και θα έπρεπε να σκεφτούμε διαφορετικούς κανονισμούς σε αυτές τις περιπτώσεις. Σίγουρα δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις, αλλά είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τη FIA και με τις άλλες ομάδες τις επόμενες εβδομάδες για να βρούμε μια λύση για το μέλλον», είπε ο Μπινότο.

Image credit: F1/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!