MotoGP Στυρίας QP: Ο Χόρχε Μαρτίν στην pole με ρεκόρ πίστας

Κώστας Παστρίμας
MotoGP Στυρίας QP: Ο Χόρχε Μαρτίν στην pole με ρεκόρ πίστας
Ο ρούκι Χόρχε Μαρτίν της Pramac πήρε μια σπουδαία Pole position σε μια πίστα που βολεύει πολύ τις Ducati.

Με συναρπαστικό τρόπο το MotoGP επέστρεψε στη δράση στο GP Στυρίας μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ο ταχύτατος ρούκι Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati πήρε τη 2η φετινή του pole position, καταρρίπτοντας το ρεκόρ πίστας στο Red Bull Ring. Ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati ήταν δεύτερος και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha πήρε την 3η θέση.

Πώς εξελίχθηκε το Q2

Οι 12 αναβάτες βγήκαν στην πίστα αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στην εκκίνηση. Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έκανε σαφείς τις προθέσεις του και έκανε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τις Ducati των Τζακ Μίλερ και Χόρχε Μαρτίν, με τον Ζοάν Μιρ να ακολουθεί από κοντά. Αρκετά πίσω βρίσκονταν οι Πέκο Μπανάια και Ζοάν Ζαρκό.

Οι αναβάτες γύρισαν στα pit και έβαλαν στις μοτοσικλέτες τους φρέσκα ελαστικά για να κάνουν την τελευταία και αποφασιστική προσπάθειά τους. Αυτήν τη φορά τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά Οι Ducati έδειξαν τα δόντια τους και ένας εκπληκτικός Χόρχε Μαρτίν έσπασε το ρεκόρ πίστας και πήρε την pole position, μπροστά από τον Πέκο Μπανάια. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έκανε χρόνο ταχύτερο από του Μαρτίν, που όμως διαγράφηκε λόγω παραβίασης των ορίων πίστας.

Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσαν ο Τζακ Μίλερ, ο Ζοάν Μιρ με τη Suzuki και ο Ζοάν Ζαρκό. Πιο πίσω θα βρεθούν ο Πολ Εσπαργκαρο, ο Μαρκ Μαρκέθ, που είχε πτώση στο τέλος, ο Μάβερικ Βινιάλες στην 9η θέση, Ο Τάκα Νακαγκάμι, ο Αλεξ Μάρκεθ και ο Μιγκέλ Ολιβέιρα.

Τι έγινε στο Q1

Πολλοί ανταγωνιστικοί αναβάτες πήραν μέρος στο πρώτο κομμάτι των κατατακτήριων και έδωσαν μεγάλη μάχη για να διεκδικήσουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στο Q2. Με αρκετά φαβορί να βρίσκονται στην πίστα, ο Άλεξ Μάρκεθ έκανε την έκπληξη και πήρε την πρώτη θέση, όταν ο χρόνος του Ενέα Μπαστιανίνι, που ήταν ακόμα ταχύτερος, ακυρώθηκε λόγω υπέρβασης των ορίων πίστας. Ο τραυματισμένος, μετά τη χθεσινή του πτώση, Μιγκέλ Ολιβέιρα της ΚΤΜ έκανε το 2ο χρόνο και πέρασε επίσης στο Q2, αφήνοντας εκτός τους Ρινς, Μπίντερ, Πολ Εσπαργκαρο. Ο Ντάνι Πεδρόσα θα εκκινήσει από τη 14η θέση και ο Βαλεντίνο Ρόσι από τη 17η θέση.

O αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας και όπως πάντα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή του μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Αποτελέσματα Q2 MotoGP Στυρίας

q2

Αποτελέσματα Q1 MotoGP Στυρίας

q1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!