Η εσωτερική μάχη της Ducati

Κώστας Παστρίμας
Η εσωτερική μάχη της Ducati
Οι αναβάτες της Ducati δεν παλεύουν μόνο με τον Κουαρταραρό αλλά και μεταξύ τους.

Η επιστροφή στη δράση για το MotoGP, ύστερα από 5 εβδομάδες διακοπών, γίνεται στην Αυστρία, σε μια πίστα που στο παρελθόν έχει δείξει ότι ευνοεί τις μοτοσικλέτες της Ducati. Στην ιταλική ομάδα το ξέρουν αυτό και σκοπεύουν να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Φάμπιο Κουαρταραρό, και να μειώσουν τη διαφορά που έχει φτιάξει ο Γάλλος της Yamaha στη βαθμολογία.

Η Ducati έχεις στις τάξεις της τρεις από τους τέσσερις διώκτες του Κουαρταραρό, τους Ζοάν Ζαρκό, Πέκο Μπανάια και Τζακ Μίλερ (2ος, 3ος, και 5ος στη βαθμολογία αντίστοιχα). Και οι τρεις είναι πολύ δυνατοί και έχουν δείξει ότι μπορούν να κερδίσουν, αν και μόνο ο Μίλερ το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Αν όμως θέλουν να κερδίσουν τον Κουαρταραρό, θα πρέπει κάποιος από αυτούς να κερδίσει τους υπόλοιπους και να βγει μπροστά.

Μέχρι στιγμής αυτός που τα καταφέρνει καλύτερα είναι ο Ζοάν Ζαρκό. Ο Γάλλος είναι πολύ σταθερός, ανεβαίνει συχνά στο βάθρο και μαζεύει πολλούς βαθμούς, χωρίς να έχει μεγάλες απώλειες. Οι αγώνες στο Red Bull Ring είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του να κερδίσει -επιτέλους- και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο σε ένα στόχο που για τον ίδιο πριν από δύο χρόνια φάνταζε εντελώς εξωπραγματικός.

Ο Πέκο Μπανάια έχει εντυπωσιάσει φέτος, καθώς έχει καταφέρει να οδηγήσει την Ducati πολύ γρήγορα σε πίστες που θεωρητικά δεν τη βολεύουν. Ο νεαρός Ιταλός «πληρώνει» τα σοβαρά λάθη που έχει κάνει στους προηγούμενους αγώνες, κυρίως στο Μουτζέλο, αλλά αν αποκτήσει σταθερότητα θα είναι μόνιμος διεκδικητής νικών και θέσεων στο βάθρο. Η σταθερότητα είναι το ζητούμενο και για τον, έμπειρο πλέον, Τζακ Μίλερ, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει (το έχει ήδη κάνει δύο φορές φέτος).

Το ιδανικό σενάριο για την Ducati στους δύο επόμενους αγώνες είναι οι αναβάτες της να γεμίσουν τις θέσεις του βάθρου και να μην αφήσουν χώρο σε αυτό για τον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει ανάμεσα από τους διεκδικητές να αναδυθεί ένας, που θα οδηγήσει την προσπάθεια για τον τίτλο και δεν θα του κόβουν βαθμούς οι υπόλοιποι. Και αυτός ο ένας περιμένουμε να φανεί στην Αυστρία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!