Καταστράφηκε ο κινητήρας του Λεκλέρ στην Ουγγαρία

Κώστας Παστρίμας
Καταστράφηκε ο κινητήρας του Λεκλέρ στην Ουγγαρία
Η σύγκρουση της πρώτης στροφής στο GP Ουγγαρίας είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κινητήρα του Σαρλ Λεκλέρ

Ο Σαρλ Λεκλέρ εγκατέλειψε στο GP Ουγγαρίας μόλις στην πρώτη στροφή του αγώνα, ύστερα από σύγκρουση με τον Λανς Στρολ, ο οποίος κρίθηκε υπαίτιος και τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το πρόβλημα της Ferrari και του Μονεγάσκου οδηγού. Μετά τον αγώνα το μονοθέσιο του Λεκλέρ επέστρεψε στο εργοστάσιο της Scuderia στο Μαρανέλο και εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ζημιές που δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθούν.

Από τη Ferrari έγινε γνωστό ότι ο κινητήρας αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα, ίσως και στον επόμενο αγώνα στο Βέλγιο, ο Λεκλέρ θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον 3ο, και τελευταίο διαθέσιμο για φέτος, κινητήρα του. Με άλλους 12 αγώνες να απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, είναι βέβαιο ότι σε κάποιο σημείο θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί και 4ος κινητήρας και αυτό θα φέρει ποινή θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα που θα συμβεί αυτό.

Δύσκολη για τη Ferrari είναι η κατάσταση και με τους κινητήρες του Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός στην Ουγγαρία αναγκάστηκε να τρέξει με τον 3ο κινητήρα του, αφού στον προηγούμενο εντοπίστηκε πρόβλημα και στάλθηκε πίσω στο Μαρανέλο για περισσότερους ελέγχους. Δεν ξέρουμε ακόμα, ωστόσο, αν ο κινητήρας αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!