Ανοιχτή έκδοση της Valkyrie ετοιμάζει η Aston Martin

Κώστας Παστρίμας
Ανοιχτή έκδοση της Valkyrie ετοιμάζει η Aston Martin
H Aston Martin θα παρουσιάσει την ανοιχτή έκδοση της Valkyrie στην Καλιφόρνια, γιορτάζοντας τα 70 χρόνια της στις ΗΠΑ

Η Aston Martin έδωσε την πρώτη εικόνα μιας έκδοσης της Valkyrie, η οποία θα αποκαλυφθεί πλήρως την επόμενη εβδομάδα στο Pebble Beach Concours d'Elegance στην Καλιφόρνια. Η περίσταση επιλέχθηκε για να σηματοδοτήσει την 70ή επέτειο από την πρώτη Aston Martin που πωλήθηκε στις ΗΠΑ. Από την αρχή της πορείας της μάρκας στις ΗΠΑ με την DB2 το 1951, περίπου το 25% όλων των Aston Martin που έχουν κατασκευαστεί πωλήθηκαν στη Βόρεια Αμερική.

Για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο, η Aston Martin θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες του Pebble Beach σε ένα ιδιωτικό πολυτελές house club εκεί κοντά, όπου το δοθεί φόρος τιμής στο «παρελθόν και το παρόν» της βρετανικής μάρκας με μια επίδειξη ιστορικών μοντέλων και το ντεμπούτο δύο νέων αυτοκινήτων. Η ανοιχτή Valkyrie θα παρουσιαστεί ιδιωτικά στην εκδήλωση την Πέμπτη 12 Αυγούστου πριν από την επίσημη εμφάνισή της στις 13 του μήνα.

Η πρώτη εικόνα δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες, πέρα ​​από την επιβεβαίωση ότι οι πόρτες θα έχουν τον μεντεσέ στο μπροστινό μέρος και ανοίγουν προς τα πάνω, σε διάταξη «ψαλιδιού», αντί για τις πόρτες τύπου «φτερών γλάρου», που έχει το μοντέλο με τη σκληρή οροφή. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν η Valkyrie Roadster θα είναι μόνιμα ανοιχτή, όπως η νέα Aston Martin V12 Speedster, ή αν θα προσφέρεται με αφαιρούμενη οροφή.

Εκτός από τις αλλαγές στο αμαξωμα, το νέο ανοιχτό μοντέλο αναμένεται να ταιριάζει απόλυτα με τα σε απόδοση και επιδόσεις με το μοντέλο με τη σκληρή οροφή, χρησιμοποιώντας τον ίδιο V12 6,5 λίτρων κινητήρα που παρέχεται από την Cosworth και «μπανιέρα» από ανθρακονήματα.

valkyrie

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!