Ο Φερστάπεν θα τρέξει στην Ουγγαρία με τον τελευταίο του κινητήρα για φέτος

Κώστας Παστρίμας
Ο Φερστάπεν θα τρέξει στην Ουγγαρία με τον τελευταίο του κινητήρα για φέτος
Ο Μαξ Φερστάπεν θα χρησιμοποιήσει στην Ουγγαρία τον 3ο -και τελευταίο- κινητήρα της Honda για φέτος αφού ο προηγούμενος παρουσίασε πρόβλημα.

Ο Μαξ Φερστάπεν χρησιμοποίησε στις ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες τον κινητήρα που είχε στο Silverstone, μετά το «πράσινο φως» από τη Honda. Όμως, οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίας εντόπισαν κάποιο πρόβλημα σε αυτόν το βράδυ του Σαββάτου. Έτσι, ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing θα έχει ένα φρέσκο κινητήρα εσωτερικής καύσης στον αγώνα της Κυριακής στην ουγγρική πίστα.

Η ανακοίνωση της Honda για την αλλαγή κινητήρα αναφέρει ότι πιθανή αιτία του προβλήματος είναι η σύγκρουση στο Silverstone: «Κατά τους ελέγχους μετά τις κατατακτήριες δοκιμές ανακαλύψαμε κάτι στη μονάδα ισχύος του Μαξ (Φερστάπεν), το οποίο μπορεί να προέκυψε κατά τη διάρκεια του 3ημέροτ και που πιθανότατα είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης στο Silverstone. Επομένως, την αντικαταστήσαμε με μια άλλη μονάδα ισχύος με ίδιες προδιαγραφές. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Μαξ θα μπορέσει να ξεκινήσει από την 3η θέση στην εκκίνηση χωρίς να δεχτεί ποινή».

Ο κινητήρας αυτός είναι ο τρίτος και τελευταίος που έχει στη διάθεσή του για αυτήν τη σεζόν και σε υτόν τον αγώνα μπορεί να τρέξει με αυτόν χωρίς να δεχτεί ποινή. Αν η παλιά μονάδα δεν μπορεί να επισκευαστεί, τότε αναπόφευκτα μέχρι το τέλος της χρονιάς, σε κάποιον από τους 12 αγώνες που απομένουν, ο Φερστάπεν θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει και 4ο κινητήρα, κάτι που θα του επιφέρει ποινή θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα που θα συμβεί αυτό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!