«Πράσινο φως» από τη Honda στον κινητήρα του Φερστάπεν

«Πράσινο φως» από τη Honda στον κινητήρα του Φερστάπεν
Η Honda επιβεβαίωσε πως ο Μαξ Φερστάπεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα που είχε στο Σίλβερστον όταν προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά, έπειτα από αξιολόγηση δεδομένων στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ουγγαρίας.

Την Παρασκευή στο GP Ουγγαρίας, η Red Bull σε συνεννόηση με τη Honda, χρησιμοποίησε στο μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν τον κινητήρα που φορούσε όταν είχε τη μεγάλη σύγκρουση των 51G στον εναρκτήριο γύρο του GP Μ. Βρετανίας. Έχοντας αναλύσει όλα τα δεδομένα από το FP1 και το FP2, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε το «οκ» στη Red Bull ότι ο κινητήρας λειτουργεί δίχως προβλήματα.

Μπορεί οι μηχανικοί της Honda να είχαν δοκιμάσει τον κινητήρα στο εργοστάσιο την Ιαπωνία για ελέγχους, όμως περίμεναν να δουν τα δεδομένα τηλεμετρίας υπό αγωνιστικές συνθήκες. Ο Φερστάπεν κάλυψε 45 απροβλημάτιστους γύρους στο Ουγγαρόρινγκ την Παρασκευή, με τον ταχύτερο χρόνο του να τον φέρνει στην 3η θέση στο FP2.

O τεχνικός διευθυντής της Honda, Τογιοχάρου Τανάμπε, ενημέρωσε πως οι έλεγχοι που έκαναν έφεραν θετικά αποτελέσματα. «Ελέγξαμε και είδαμε πως ο κινητήρας του Φερστάπεν που έτρεξε στο Σίλβερστον λειτουργούσε κανονικά και δίχως προβλήματα».

Οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένο αριθμό εξαρτημάτων στην κινητήρια μονάδα για ολόκληρη τη σεζόν. Η Red Bull ήθελε να αποφύγει ένα σενάριο στο οποίο ο κινητήρας του Σίλβερστον δεν θα λειτουργούσε κανονικά και αυτό θα επέφερε ποινές στην εκκίνηση αργότερα μέσα στο πρωτάθλημα, έχοντας ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο εξαρτημάτων κινητήρα.

Μετά τις ελεύθερες δοκιμές του GP Ουγγαρίας, ο Φερστάπεν δεν ήταν απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του, παρά τη διαφορά από τη Mercedes. «Δεν έχουμε ένα μεγάλο εμπόδιο να ξεπεράσουμε. Ήταν γενικά μια δύσκολη ημέρα με τις υψηλές θερμοκρασίες, οπότε πρέπει να αναλύσουμε τα πάντα. Ειδικά στον ένα γύρο δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα, αλλά επίσης και στις προσομοιώσεις αγώνα. Έχουμε αρκετή δουλειά».

Ο Φερστάπεν καλείται να υπερασπιστεί τη διαφορά 8 βαθμών που έχει στο Πρωτάθλημα οδηγών από τον Λιούις Χάμιλτον, έναν αγώνα πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!