GP Ουγγαρίας FP1: Ξεκίνησε με το δεξί ο Φερστάπεν

GP Ουγγαρίας FP1: Ξεκίνησε με το δεξί ο Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο.

Ο Μαξ Φερστάπεν έθεσε το ρυθμό στο FP1 του GP Ουγγαρίας με τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ μπροστά από τις δύο Mercedes. Παρά το γεγονός πως υπήρξε βελτίωση στην πρόσφυση της πίστας κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών της διαδικασίας, οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια του οδοστρώματος.

Ορισμένοι είχαν μικρές εξόδους, ενώ είδαμε επίσης την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας ύστερα από έξοδο του Γιούκι Τσουνόντα. Ο Ιάπωνας οδηγός της AlphaTauri είχε επαφή με τον τοίχο στη στροφή 4, δίχως να κινδυνέψει η υγεία του.

Μάχη στα χιλιοστά

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που έγραψε την ταχύτερη επίδοση με τη μαλακή γόμα ελαστικών στο 1:17.555 στα τελευταία 10 λεπτά του FP1, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα που είχε τη σύγκρουση στο Σίλβερστον. Η προσπάθειά του ήταν αρκετή ώστε να αφήσει στη 2η θέση τον Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes για 0,061 δευτ. O Φινλανδός έκανε πρώτος χρόνο με τη μαλακή γόμα και άφησε πίσω του στην 3η θέση τον teammate του, Λιούις Χάμιλτον. Ο 7 φορές Πρωταθλητής έκανε ένα πολύ κακό πρώτο κομμάτι στην ταχύτερη επίδοσή του με τη μαλακή γόμα και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:17.722.

Ο Κάρλος Σάινθ έκανε πολύ καλή εμφάνιση με τη Ferrari και πήρε την 4η θέση, όντας μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον χρόνο του Φερστάπεν. Πίσω του είχε τον πάντα σταθερό Πιέρ Γκασλί με την AlphaTauri στην 5η θέση. Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε πολύ θετικό ξεκίνημα στο αγωνιστικό τριήμερο για την Alpine, παίρνοντας στην 6η θέση στη διαδικασία.

Ο Σάρλ Λεκλέρ με τη δεύτερη Ferrari ήταν στην 7η θέση, έχοντας αρκετά παράπονα σχετικά με την κίνηση που έβρισκε στις προσπάθειές του. Ο Σέρτζιο Πέρεζ ήταν 0,911 δευτ. μακριά από τον Φερστάπεν έχοντας την ίδια γόμα ελαστικών και έκλεισε στην 8η θέση. Την πρώτη 10άδα του FP1 έκλεισαν οι Λάντο Νόρις με McLaren και ο Λανς Στρολ με Aston Martin. Στις 10 πρώτες θέσεις είδαμε 7 διαφορετικά μονοθέσια.

Ο Εστεμπάν Οκόν βρέθηκε στην 11η θέση με το δεύτερο μονοθέσιο της Alpine. O Γάλλος ήταν μόλις 0,010 δευτ. πίσω από τον Στρόλ και 0,005 δευτ. πίσω από τον Γιούκι Τσουνόντα. Ο Ιάπωνας είχε ένα άσχημο ξεκίνημα στο αγωνιστικό τριήμερο, έχοντας έξοδο στη στροφή 4 και προκάλεσε τη μοναδική κόκκινη σημαία στο FP1. Oι Σεμπάστιαν Φέτελ και Ντάνιελ Ρικάρντο είχαν ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα, όντας μόλις στη 13η και 14η θέση.

Ταχύτερη Williams ήταν αυτή του Τζόρτζ Ράσελ, ο οποίος ήταν 2,1 δευτ. μακριά από τον ταχύτερο χρόνο του FP1. Ταχύτερη Haas ήταν αυτή του Μικ Σουμάχερ στη 17η θέση, με ταχύτερη επίδοση στο 1:20.383.

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα, ο οποίος οδήγησε στη θέση του Κίμι Ράικονεν για το FP1 και μόνο, έκλεισε στη 18η θέση με χρόνο στο 1:20.639. Η δεύτερη Alfa Romeo του Αντόνιο Τζοβινάτσι δεν έγραψε ανταγωνιστικό χρόνο, καθώς αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με το FP2. Παρακολουθείστε όλη τη δράση του GP Ουγγαρίας στο Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες (Σάββατο 15:45) και στον αγώνα (Κυριακή 15:40).

Αποτελέσματα FP1 GP Ουγγαρίας FP1 Ουγγαρία

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!