Η Porsche οραματίζεται το εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος

Η Porsche οραματίζεται το εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος
H Porsche έδωσε στη δημοσιότητα μια φουτουριστική γεύση για το πώς πρέπει να περιμένουν οι οδηγοί το εσωτερικό των μελοντικών μοντέλων της εταιρείας.

Το σχεδιαστικό μέλλον της Porsche δεν γνωρίζει σύνορα, με τους σχεδιαστές της να παίρνουν τις αξίες, τις παραδόσεις και τo DNA που έκαναν στο brand επιτυχημένο και να δημιουργούν κάτι καινούργιο, κάτι πρωτοποριακό. Μελετώντας τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους δημιουργούν τη διαχρονική και επιτυχημένη εμπειρία Porsche.

Ο επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού, Ίβο βαν Χούτεν, μαζί με τους επικεφαλής σχεδιαστές της φίρμας, Μίχαελ Μάουερ και Μάρκους Άουερμπαχ, εξελίσσουν τον τρόπο σκέψης τους. Με το βλέμμα στο μέλλον εξετάζουν τι μπορεί να γίνει η Porsche, τι δεν πρέπει να ακολουθήσει, τι τεχνολογίες και καινοτομίες θα υπάρξουν μελλοντικά, διατηρώντας καθαρή και σκέψη η οποία κοιτάζει αρκετά μακριά στο μέλλον. Έτσι δημιουργήθηκε το πρόγραμμα UX το οποίο αντιπροσωπεύει όλα όσα μπορείς να ζήσεις μέσα σε μια Porsche.

Porsche Van

Το μέλλον μέσα από τα μάτια της Porsche

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπορούν να μετατρέψουν τη δημιουργηκότητα σε έκφραση σχεδιασμού των μοντέλων της Porsche. Μια πρώτη γεύση του οράματος της γερμανικής φίρμας είναι το Renndienst, το οποίο αποτελεί ένα πρωτότυπο minivan με ιδιαίτερο εσωτερικό. Φιλικό προς οικογενειακή χρήση, μπορούν να χωρέσουν μέσα έως 6 άτομα.

Porsche Van

Το Renndienst αποτελεί φόρο τιμής στο φορτηγό που χρησιμοποιούσε η αγωνιστική ομάδα της Volkwagen. Στο εξωτερικό του βλέπουμε μια άκρως φουτουριστική εμφάνιση και στο εσωτερικό μια καμπίνα άνεσης και πολυτέλειας.

Η θέση του οδηγού βρίσκεται στο κέντρο και μπορεί να κάνει περιστροφή 180 μοιρών ώστε να αντικρίζει τους υπόλοιπους επιβάτες. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα συνδυάζει τη ψηφιακή επικοινωνία ανάμεσα στον οδηγό, στους επιβάτες και στο όχημα. Στο εσωτερικό επικρατεί η ασυμμετρία, τόσο στην τοποθέτηση των καθισμάτων όσο και στο σχήμα των παραθύρων.

Porsche Van

Το εσωτερικό μοιάζει με κέντρο επικοινωνίας, με πολλαπλές οθόνες και ειδικά μορφοποιημένα κουμπιά να ταξιδεύουν στο μέλλον της αυτοκίνησης. Θέλοντας να διατηρήσει το DNA της, η Porsche ψάχνει τρόπους να δώσει ψυχή στο Renndienst, γιατί αυτή η ψυχή ο λόγος ύπαρξής της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!