Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα της Formula 1

Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα της Formula 1
Αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο καλεντάρι της Formula 1, με την πανδημία της Covid-19 να επηρεάζει ακόμα περισσότερο τη διεξαγωγή των αγώνων.

Η Formula 1 διανύει τη σεζόν στην οποία επιθυμεί να σπάσει το ρεκόρ αριθμού αγώνων, έχοντας προς ώρας 23 στο πρόγραμμα. Όμως η κατάσταση με την πανδημία περιπλέκει την κατάσταση, ιδιαίτερα σε χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής.

Οι αγώνες που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο είναι η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ιαπωνία, με την τελευταία να θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως δεν θα φιλοξενήσει αγώνα στο 2021. To σπορ κρατά προς ώρας κλειστά τα χαρτιά του, έχοντας δει την Αυστραλία και την Σιγκαπούρη να έχουν ακυρώσει τους φετινούς αγώνες. Στη λίστα αγώνων που έχουν αναβληθεί παραμένει η Κίνα προς ώρας.

Συνεχής αλλαγή δεδομένων

Οι δύο αγώνες στις ΗΠΑ αποτελεί εδώ και χρόνια ένα διακαή πόθο της F1, ο οποίος δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο 2021. Ο επικεφαλής του Circuit of the Americas (όπου διεξάγεται ο αγώνας), Μπόμπι Έπστιν, ανακοίνωσε πως το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones θα πραγματοποιήσει συναυλία στην πίστα στις 20 Νοεμβρίου. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για έναν διπλό αγώνα στο Τέξας.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να μεταφερθεί η Βραζιλία και το Μεξικό νωρίτερα στο καλεντάρι, κάτι το οποίο παρακάμπτει την «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου και την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων. Εάν συμβούν τα παραπάνω, τότε ο ένας αγώνας στις ΗΠΑ θα αποτελείται από το πρόγραμμα με τον αγώνα Sprint.

Επιπλέον, ένας δεύτερος αγώνας στο Μπαχρέιν αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή της F1, στη μικρή διαδρομή που είδαμε το 2020. Τέλος, το Κατάρ έχει προσεγγίσει το σπορ ώστε να φιλοξενήσει αγώνα στην πίστα του Λοσέιλ, όντας γεωγραφικά σε πολύ ισχυρή θέση, μιας και μπορεί να τοποθετηθεί πριν τη Σαουδική Αραβία και το Άμπου Ντάμπι.

Εν μέσω πανδημίας, η F1 κατάφερε να πραγματοποιήσει 17 αγώνες το 2020, πράγμα που αποτελεί τεράστια επιτυχία δεδομένων των συνθηκών.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!