Ο Λεκλέρ επαινεί την εξαιρετική δουλειά της Ferrari

Ο Λεκλέρ επαινεί την εξαιρετική δουλειά της Ferrari
O Σάρλ Λεκλέρ ήταν πολύ ευχαριστημένος από την έκβαση του GP Μ. Βρετανίας καθώς δεν περίμενε να μάχεται για τη νίκη στον αγώνα.

Ο Σάρλ Λεκλέρ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο GP M. Βρετανίας, τερματίζοντας στη 2η θέση. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari προηγούνταν από τον πρώτο γύρο, όμως ο Λιούις Χάμιλτον έχοντας ακόμα καλύτερο ρυθμό τον έφτασε και τον προσπέρασε για τη νίκη με δύο γύρους να απομένουν.

Αυτός ο αγώνας έφερε τη Ferrari πιο κοντά στη νίκη για πρώτη φορά από το 2019, παρά το γεγονός πως φέτος έχει δύο pole position διά χειρός Σάρλ Λεκλέρ. Η τελευταία νίκη είχε έρθει στο GP Σιγκαπούρης το 2019 με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να στέκεται στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Παρά το γεγονός πως ήταν πολύ κοντά στη νίκη, ο Λεκλέρ χάρηκε ιδιαίτερα με το γεγονός πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η Ferrari κατάφερε να έχει τέτοιο ρυθμό. «Πριν από το αγωνιστικό τριήμερο δεν είχαμε καμία ελπίδα πως θα μαχόμασταν για τη νίκη στο Σίλβερστον. Αυτό δείχνει πόσο καλή δουλειά έχουμε κάνει ως ομάδα. Δεν είμαστε στην ιδανική θέση αλλά δουλεύουμε εξαιρετικά ως ομάδα και το αποδείξαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι διότι θέλουμε να μαχόμαστε συνεχώς για νίκες».

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Μονεγάσκου στο 2021και το απόλαυσε ιδιαίτερα. «Σίγουρα ήταν από τα καλύτερα βάθρα μου, πίεζα συνεχώς στον αγώνα. Νομίζω δεν έκανα κανένα λάθος. Στο πρώτο μέρος με τα προβλήματα στον κινητήρα νόμιζα πως ο αγώνας μας τελείωσε. Έπρεπε να αλλάξω πολλές ρυθμίσεις οι οποίες δούλεψαν. Έτσι καταφέραμε να εξαλείψουμε τα προβλήματα και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Η δεύτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ τερμάτισε στην 6η θέση πίσω από τις δύο ΜcLaren. To αποτέλεσμα αυτό φέρνει τους Ιταλούς μόλις 15 βαθμούς πίσω από τους Βρετανούς καθώς βρισκόμαστε στο μέσον της σεζόν.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!