Λεκλέρ: Ο sprint αγώνας έμοιαζε με την εποχή των ανεφοδιασμών

Λεκλέρ: Ο sprint αγώνας έμοιαζε με την εποχή των ανεφοδιασμών
Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari απόλαυσε τον «μικρό» αγώνα του Σαββάτου γιατί μπορούσε να πιέζει σε όλη τη διάρκειά του

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ένας από τους οδηγούς που απόλαυσαν τον sprint αγώνα του Σαββάτου στο Silverstone, γιατί το ελαφρύ από καύσιμα μονοθέσιο τού θύμισε την εποχή των ανεφοδιασμών στη Formula 1, τότε που οι οδηγοί σε κάθε pit stop εκτός από αλλαγή ελαστικών έβαζαν και καύσιμα στο μονοθέσιο, ξεκινούσαν τον αγώνα με πολύ λιγότερο βάρος και μπορούσαν να πιέσουν περισσότερο.

Ο Μονεγάσκος της Ferrari το Σάββατο εκκίνησε από την 4η θέση και τερμάτισε στην ίδια, χωρίς ουσιαστικά να χρειαστεί να δώσει μάχες κατά τη διάρκεια των 17 γύρων. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 4η θέση του grid.

Ο Λεκλέρ ρωτήθηκε από το motorsport.com πώς του φάνηκε η εκκίνηση με το ελαφρύτερο μονοθέσιο και είπε: «Υπήρχε μεγάλη διαφορά. Ήταν πολύ ωραία. Προτιμώ να οδηγώ σε αυτές τις συνθήκες, με έκανε να σκέφτομαι την εποχή των ανεφοδιασμών. Ήταν καλό για τον αγώνα και επίσης μπορούσαμε να πιέσουμε τα ελαστικά περισσότερο. Το να πιέζουμε για 17 γύρους στο όριο δεν είναι κάτι που κάνουμε συνήθως, και ήταν πολύ ωραία αίσθηση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!