GP Μ. Βρετανίας FP2: O Φερστάπεν ταχύτερος μπροστά από τις Ferrari

GP Μ. Βρετανίας FP2: O Φερστάπεν ταχύτερος μπροστά από τις Ferrari
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστον, με την προσοχή όλων να είναι στον αγώνα Sprint.

Έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, η δράση συνεχίστηκε στο GP Μ. Βρετανίας με το FP2, στο οποίο κυριάρχησε ο Μαξ Φερστάπεν. Οι ομάδες ετοιμάστηκαν για 60 λεπτά σε ρυθμό αγώνα, πριν το απογευματινό Sprint, κάνοντας τις τελικές τους προετοιμασίες.

Όλη η προσοχή ήταν στραμμένη στο ρυθμό αγώνα, είτε αυτός πρόκειται για τον Sprint, είτε για αυτόν της Κυριακής. Με τις θερμοκρασίες αέρα και πίστας να είναι ψηλότερα σε σχέση με χθες, η επιλογή ελαστικών αποτελεί δύσκολη παράμετρο. Ο αγώνας Sprint σήμερα το απόγευμα έχει διάρκεια 17 γύρους και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν θα ρισκάρει κάποιος οδηγός για μια καλύτερη θέση στην εκκίνηση του αυριανού αγώνα.

Με το βλέμμα στον αγώνα Sprint

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν και πάλι ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για σήμερα. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull έγραψε ταχύτερο χρόνο με τη μέση γόμα στο 1:29.902. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως εστίασαν όλοι σε ρυθμό αγώνα αποτελεί το γεγονός πως η ταχύτερη επίδοση του Λιούς Χάμιλτον χθες στις κατατακτήριες ήταν στο 1:26.134.

Στη 2η θέση της διαδικασίας ολοκλήρωσε ο Σάρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF21. O Μονεγάσκος ήταν 0,375 δευτ. πίσω από τον Φερστάπεν, επίσης με τη μέση γόμα και θα μένει να δούμε τι θα κάνει σήμερα από την 4η θέση στην εκκίνηση. Ο Κάρλος Σάινθ ολοκλήρωσε το 2-3 με τη Ferrari σε μια πολύ δυναμική διαδικασία για τους «κόκκινους».

Ο Εστεμπάν Οκόν είχε δυνατό ρυθμό καθ’όλη τη διάρκεια του FP2 και πήρε την 4η θέση στη διαδικασία με χρόνο στο 1:30.707. Πίσω του ολοκλήρωσε ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη δεύτερη Red Bull, δοκιμάζοντας διαφορετικές γόμες από τον teammate του.

Οι δύο McLaren βρέθηκαν στις θέσεις 6 και 7, με τον Λάντο Νόρις ταχύτερο από τον Ντάνιελ Ρικάρντο. Η διαφορά των δυο ήταν μόλις τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου και σήμερα θα αποτελέσουν απειλή στον αγώνα Sprint.

Οι δύο Mercedes δοκίμασαν τη σκληρή και τη μαλακή γόμα ελαστικών, έχοντας αξιοπρεπή ρυθμό, κάτι το οποίο σίγουρα θα τους βάλει σε σκέψεις για την επιλογή ελαστικών στον αγώνα σήμερα. Για την ιστορία ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ταχύτερος του Βάλτερι Μπότας. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Πιέρ Γκασλί με την Alpha Tauri.

Ο Τζόρτζ Ράσελ συνέχισε τις καλές επιδόσεις με την 11η θέση στο FP2, μπροστά από την ταχύτερη Alfa Romeo του Αντόνιο Τζοβινάτσι. Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν είχε αντιπροσωπευτική επίδοση στη 13η θέση, όμως ήταν μπροστά από τους Κίμι Ράικονεν, Νικολάς Λατίφι και Γιούκι Τσουνόντα.

Οι δύο Aston Martin κινήθηκαν σε ρηχά νερά, έχοντας μάλιστα τεράστια διαφορά μεταξύ τους. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν 1,6 δευτ. πίσω από τον Φερστάπεν, ενώ ο Λανς Στρολ ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω. Οι δύο Haas ολοκλήρωσαν την κατάταξη, με τον Νικίτα Μαζέπιν μπροστά από τον Μικ Σουμάχερ.

Η δράση συνεχίζεται στην πίστα του Σίλβερστον με τον αγώνα Sprint σήμερα στις 18:30. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta από τις 18:15.

Αποτελέσματα FP2

FP2

Image credit: Honda/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!