GP Μ. Βρετανίας FP1: Στην κορυφή ο Φερστάπεν με εντυπωσιακό χρόνο

GP Μ. Βρετανίας FP1: Στην κορυφή ο Φερστάπεν με εντυπωσιακό χρόνο
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών αφήνωντας με διαφορά τον ανταγωνισμό πίσω του και όλα τώρα είναι έτοιμα για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Η μοναδική περίοδος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Silverstone ολοκληρώθηκε, με τον Μαξ Φερστάπεν να ολοκληρώνει στην κορυφή της κατάταξης του FP1. H δράση ξεκίνησε με όλες τις ομάδες να βιάζονται να ολοκληρώσουν γρήγορα τα προγράμματά τους, καθώς οι κατατακτήριες δοκιμές είναι απόψε στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Το καθεστώς parc ferme θα τεθεί σε ισχύ, και η εύρεση του κατάλληλου set-up με μόλις μία ώρα δοκιμών είναι κρίσιμη. Ορισμένες ομάδες όπως η Red Bull επέλεξαν πολλά stint με διαφορετικές γόμες, ενώ ομάδες όπως η Mercedes έκαναν προσομοιώσεις αγώνα.

Ασταμάτητος Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων με χρόνο 1:27.035 και άφησε τους πάντες πολύ πίσω του σε χρόνο. Η διαφορά του από τον Λάντο Νόρις ήταν στα 0,779 δευτ. με τον Βρετανό να ολοκληρώνει για τη McLaren στη 2η θέση της κατάταξης έχοντας ταχύτερο χρόνο με τη μέση γόμα ελαστικών. Ο Λιούις Χάμιλτον με την αναβαθμισμένη Mercedes ήταν στην 3η θέση, όντας μόλις ένα χιλιοστό πίσω από τον συμπατριώτη του.

Εντυπωσιακή ήταν η 4η θέση του Σάρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, o οποίος ήταν στο ίδιο δέκατο με τους Νόρις και Χάμιλτον, δείχνοντας την ταχύτητα της Ferrari. O Βάλτερι Μπότας ήταν μόλις στην 5η θέση της κατάταξης, όντας 0,862 δευτ. μακριά από τον Φερστάπεν. Η Mercedes στο FP1 έκανε κατευθείαν προσομοίωση αγώνα και μένει να δούμε εάν θα μπορέσει στις κατατακτήριες να απειλήσει τη Red Bull.

O Κάρλος Σάινθ έφερε τη δεύτερη Ferrari στην 6η θέση της κατάταξης, κάνοντας επίσης έναν ανταγωνιστικό χρόνο και μάλιστα ήταν ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Φερστάπεν. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφερε την Aston Martin στην 7η θέση με χρόνο στο 1:28.062 δείχνοντας αρκετά γρήγορος.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη δεύτερη Red Bull ήταν μόλις 8ος, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Ντάνιελ Ρικάρντο με McLaren και Εστεμπάν Οκόν με την Alpine. Συνολικά 7 ομάδες ήταν εντός των 10 πρώτων θέσεων στο FP1.

Μικρές εκπλήξεις, μεγάλες διαφορές

Οι δύο Alpha Tauri ακολούθησαν στην κατάταξη, με τους Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα να γράφουν τα ταχύτερα περάσματα τους με τη μέση γόμα. Ο Αντόνιο Τζοβινάτσι έκλεισε στη 13η θέση για λογαριασμό της Alfa Romeo, ενώ ο Φερνάντο Αλόνο με τη δεύτερη Alpine ήταν 14ος.

Ο Κίμι Ράικονεν βρέθηκε στη 15η θέση, μπροστά από τους Νικολάς Λατίφι και Μικ Σουμάχερ που έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο 1:29.227. Ο Λανς Στρολ δεν κατάφερε να κάνει γρήγορο πέρασμα, ενώ την κατάταξη έκλεισαν οι Νικίτα Μαζέπιν και Τζορτζ Ράσελ.

Η δράση συνεχίζεται για το GP M. Βρετανίας απόψε με τις κατατακτήριες δοκιμές. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις 19:45.

Αποτελέσματα FP1

GP Μ. Βρετανίας FP1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!