H Ferrari περιμένει δύσκολο αγώνα στη Μ. Βρετανία

H Ferrari περιμένει δύσκολο αγώνα στη Μ. Βρετανία
H Ferrari αναμένει ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο στο GP Μ. Βρετανίας, καθώς η πίστα δεν ταιριάζει στο μονοθέσιό της.

Η Ferrari έδειξε ένα πολύ δυνατό πρόσωπο στους δύο αγώνες της Αυστρίας, με τα αποτελέσματα τους να μην αντικατοπτρίζουν την πλήρη εικόνα. Οι χαμηλές θέσεις στις κατατακτήριες έπαιξαν ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Το πρώτο «triple header» όμως είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα στη Γαλλία όπου η Scuderia δεν βαθμολογήθηκε, κάνοντας το χειρότερο φετινό της αγώνα. Το Σίλβερστον, όπου θα διεξαχθεί το GP Μ. Βρετανίας έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με την πίστα του Πολ Ρικάρ.

Ο αγώνας θα αποτελέσει ένα τεστ για τη Ferrari και θα δοκιμάσει την ομάδα αναφορικά με τις βελτιώσεις που έκανε σε πίστες που δεν τη βολεύουν.

Στο preview της Ferrari για το GP Μ. Βρετανίας, ο Κάρλος Σάινθ δήλωσε: «Σε τέτοιου είδους αγώνες έχουμε δυσκολευτεί πολύ φέτος. Όπως και στο Πολ Ρικάρ, έτσι και το Σίλβερστον δεν θα είναι εύκολος αγώνας για εμάς. Υποφέρουμε με έντονη φθορά των εμπρός ελαστικών. Δοκιμάσαμε κάποιες λύσεις μετά τη Γαλλία, αλλά ανησυχώ πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε ανάλογα προβλήματα πάλι».

Από την άλλη, ο Σάρλ Λεκλέρ αναφέρθηκε στο νέο αγωνιστικό φορμάτ. «Πάντα θέλω να δοκιμάζω κάτι καινούργιο μερικές φορές. Θέλω να δοκιμάσω το νέο αγώνα Sprint και η αλλαγή αυτή κάνει ξεχωριστή την κάθε περίοδο. Θα είναι ένα γεμάτο αγωνιστικό τριήμερο».

Η δράση στο GP Μ. Βρετανίας για το πρωτάθλημα της F1 ξεκινά με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 16:30 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε τα LIVE του Gazzetta καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Πρόγραμμα LIVE

Παρασκευή 16 Ιουλίου 19:45 Κατατακτήριες Δοκιμές

Σάββατο 17 Ιουλίου 18:15 Αγώνας Sprint

Κυριακή 18 Ιουλίου 16:45 Αγώνας

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!