«Διψάει» για νίκη επί της Red Bull o Χάμιλτον

«Διψάει» για νίκη επί της Red Bull o Χάμιλτον
O Λιούις Χάμιλτον πιστεύει πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα του δώσουν ώθηση στο GP Μ. Βρετανίας στη μάχη με τη Red Bull.

O Λιούις Χάμιλτον έρχεται έπειτα από ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στο GP Αυστρίας όπου κυριάρχησε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είναι σε ένα σερί 4 νικών στους 5 τελευταίους αγώνες και ως αποτέλεσμα η διαφορά στη βαθμολογία από τον οδηγό της Mercedes έχει αυξηθεί στους 32 βαθμούς.

Το GP M. Βρετανίας αποτελεί πάντα έναν ιδιαίτερο σταθμό στο καλεντάρι της Formula 1. Φέτος, υπάρχουν δύο επιπλέον λόγοι να μείνει στην ιστορία το event. Ο πρώτος είναι η παρουσίαση του μονοθεσίου του 2022 και ο δεύτερος είναι ο αγώνας Sprint το Σάββατο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο Χάμιλτον στο Σίλβερστον βρίσκει πάντα το κάτι παραπάνω έναντι των αντιπάλων του από αυτό που προσφέρει το μονοθέσιο. Ο Βρετανός έχει 6 νίκες στους τελευταίους 8 αγώνες στη συγκεκριμένη πίστα έχοντας δώσει άπλετες παραστάσεις στο παρελθόν.

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, με τη Red Bull να έχει πάρει το πάνω χέρι στη μάχη του πρωταθλήματος. Η Mercedes θα φέρει ένα πακέτο αναβαθμίσεων, το οποίο μαζί με τη στήριξη του κόσμου, ο Χάμιλτον ευελπιστεί να περάσει στην αντεπίθεση. «Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά το τελευταίο χρονικό διάστημα και ελπίζουμε σε μια πίστα που μας ταιριάζει καλύτερα να ανταγωνιστούμε τις Red Bull», δήλωσε ο 7 φορές πρωταθλητής στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Και συνέχισε: «Έχουμε πολλές αναβαθμίσεις, αλλά δεν είναι τεράστιες. Στους πρώτους τέσσερις αγώνες είχαμε μονοθέσιο να παλέψουμε, όμως στους τελευταίους τέσσερις έχουν κάνει τεράστιο βήμα εμπρός. Ελπίζω με τη σκληρή δουλειά να επιστρέψω την ομάδα εκεί που ήμασταν στην αρχή της σεζόν, διότι ήταν πολύ συναρπαστική. Η διαφορά ήταν τόσο μικρή όπου εμείς οι οδηγοί μπορούσαμε να κάνουμε τη διαφορά».

Ο Χάμιλτον διανύει το μεγαλύτερο σερί αγώνων δίχως νίκη στην υβριδική εποχή. Ο τελευταίος του θρίαμβος ήταν το GP Ισπανίας στις 9 Μαΐου σε μια επική μονομαχία έναντι του Φερστάπεν.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!