H F1 δεν θα επιβάλλει τους αγώνες Sprint αν αποτύχουν

H F1 δεν θα επιβάλλει τους αγώνες Sprint αν αποτύχουν
Η Formula 1 δεν σκοπεύει να συνεχίσει το πείραμα των αγώνων Sprint, εάν δεν φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί.

Το 2021 αποτελεί μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Formula 1. Από τη μία διανύουμε μια άκρως συναρπαστική σεζόν εντός πίστας, ενώ παράλληλα είναι η τελευταία χρονιά των τεχνικών κανονισμών, προτού τα μονοθέσια αλλάξουν εμφάνιση για τα καλά το 2022.

Παράλληλα, το σπορ θα δοκιμάσει σε τρία αγωνιστικά σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από το GP Μ. Βρετανίας τον αγώνα Sprint το Σάββατο και θα καθορίσει το grid του κυρίως αγώνα. Εδώ και περίπου δύο χρόνια η κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων Liberty Media, προσπαθεί να βρει ένα νέο φορμάτ τριημέρου. Έως τώρα αρκετά σχέδια όπως το αντίστροφο grid έχουν αποτύχει, αλλά φέτος πήρε έγκριση να δοκιμαστεί ο αγώνας Sprint.

O αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, γνωρίζει πως το νέο φορμάτ έχει αρκετούς οπαδούς που δεν το υποστηρίζουν. Επιπλέον τόνισε το γεγονός πως αν δεν προκαλέσει το ενδιαφέρον που περιμένουν, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να το υποστηρίζουν.

«Ένα από τα καλά χαρακτηριστικά είναι πως θα το δούμε σε τρεις αγώνες και όχι σε όλη τη σεζόν. Δεν πρόκειται να αναγκάσουμε κανέναν να συνεχιστούν οι αγώνες Sprint εάν δεν πετύχουν. Εάν δεν κερδίσει το κοινό, τότε δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από κάτι. Στο παρελθόν το σπορ είχε πρόβλημα με αλλαγές που δεν πέτυχαν. Όλοι θυμόμαστε το φιάσκο με τις κατατακτήριες αποκλεισμού. Οπότε θα δοκιμαστεί σε τρεις αγώνες. Εάν δεν πετύχει τότε θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και θα μείνουμε ως έχουμε».

Ο Μπρον τόνισε πως όταν δοκιμάζεται κάτι, τότε πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. «Εάν θέλουμε να πείσουμε τις ομάδες, τότε πρέπει να υπάρχει εμπορικό συμφέρον. Πρέπει πρώτα να πετύχει το εγχείρημα. Πρέπει να το δοκιμάσουμε σε πίστες όπου θα τονίζει την αξία του αγώνα».

Ο πρώτος αγώνας που θα δοκιμαστεί ο αγώνας Sprint είναι το GP Μ. Βρετανίας. Οι άλλοι δύο αγώνες που θα δούμε το εν λόγω σύστημα είναι το GP Ιταλίας και το GP Βραζιλίας.

Image credit: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!