Χάμιλτον: «Δεν θα τρέχω στη Formula 1 μέχρι τα 40»

Χάμιλτον: «Δεν θα τρέχω στη Formula 1 μέχρι τα 40»
Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε πως θα σταματήσει να αγωνίζεται στη Formula 1 αν δεν μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο των ικανοτήτων του.

O Λιούις Χάμιλτον ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Mercedes έως το 2023 και θα παραμείνει στην ομάδα για 11 συνολικά σεζόν. Η ανακοίνωση ήρθε στο GP Αυστρίας, με τις δύο πλευρές να λειτουργούν μεθοδικά και γρήγορα σε σύγκριση με την ανανέωση ενός έτους που υπέγραψαν για το 2021.

Ο Βρετανός είναι 36 ετών και στην ολοκλήρωση του συμβολαίου του θα είναι μια ανάσα πριν τα 39. Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε το 2007 και έκτοτε έχει κατακτήσει 7 τίτλους, ενώ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας πολλών ρεκόρ.

Μιλώντας για την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Mercedes, εξήγησε γιατί και πώς καίει η φλόγα μέσα του για τη Formula 1. «Συνεχώς έχω πολλές προκλήσεις στη ζωή μου. Δεν είναι ποτέ εύκολο για εμένα. Συνεχώς προσπαθούμε να πιέσουμε τους εαυτούς μας κάθε αγωνιστικό τριήμερο να κατανοήσουμε τα ελαστικά, το μονοθέσιο, το στήσιμο. Κάθε πίστα είναι διαφορετική, κάθε ελαστικό διαφέρει ανά πίστα και επιφάνεια. Έχουμε νέα ταλέντα που έρχονται και τα πηγαίνουν περίφημα. Η Red Bull φέτος έχει ένα φανταστικό πακέτο, η McLaren έχει ανακάμψει σημαντικά και χαίρομαι πάρα πολύ. Είναι συναρπαστικό και έχουμε μια από τις πιο κλειστές μάχες. Είμαι ενθουσιασμένος με όλα όσα έρχονται στο μέλλον».

Στη συνέχεια ο Χάμιλτον αναφέρθηκε στην αγωνιστική του φόρμα. Ξεκαθάρισε πως δεν θα βρίσκεται για πάντα στη Formula 1, ειδικά όταν δεν θα είναι στο 100% της δυναμικής του. «Όταν θα είμαι 38, θα υπάρξει ένα σημείο στη ζωή μου που θα θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό. Είμαι εδώ μόνο για να κερδίζω. Δεν πρόκειται να κάτσω και να είμαι στο 70% ή 80% της ταχύτητάς μου όπως κάνουν ορισμένοι οδηγοί. Όταν νιώσω πως δεν μπορώ να αφιερώσω το χρόνο και να επενδύσω ψυχολογικά στο σπορ, τότε θα σταματήσω. Δεν σκοπεύω να είμαι εδώ μέχρι τα 40 μου, ελπίζω να έχω κάτι άλλο να κάνω τότε. Όμως όποτε κι αν σταματήσω, θα μου λείψει η Formula 1».

Ο Χάμιλτον πηγαίνει προς το GP Μ. Βρετανίας βρισκόμενος στη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, 32 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!