Απογοήτευση στη McLaren με το ρυθμό προσαρμογής του Ρικάρντο

Απογοήτευση στη McLaren με το ρυθμό προσαρμογής του Ρικάρντο
Η McLaren είναι απογοητευμένη με τις επιδόσεις του Ντάνιελ Ρικάρντο, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του με το μονοθέσιο.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο έκανε το μεγάλο βήμα στο τέλος του 2020 και αποχώρησε από τη Renault (νυν Alpine) για λογαριασμό της McLaren. Όμως έως τώρα δεν έχει καταφέρει να αποδώσει όπως ο ίδιος μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, υστερώντας αρκετά έναντι του Λάντο Νόρις.

Η διαφορά στη βαθμολογία είναι αισθητή, με τον Βρετανό να έχει τρία βάθρα και 101 βαθμούς, ενώ ο Αυστραλός μόλις 40. Ο ίδιος έχει δηλώσει αρκετές φορές έως τώρα στο 2021 πως είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος με τις εμφανίσεις του.

Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέας Σάιντλ, μιλώντας στο RTL, εξέφρασε την απογοήτευση του σχετικά με την έως τώρα παρουσία του Ρικάρντο.

«Δεν πιστεύω πως ήξερε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να προσαρμοστεί σε μια νέα ομάδα. Είναι απογοητευμένος, όπως κι εμείς με την εξέλιξή του. Πιστεύαμε πως η προσαρμογή του θα είναι ευκολότερη. Είμαι όμως πεπεισμένος πως κάποια στιγμή θα έρθει η αλλαγή. Είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση για εκείνον».

Ο Νόρις σε άλλο επίπεδο

Παράλληλα ο Σάιντλ μίλησε για τον Λάντο Νόρις και την εκπληκτική δουλειά που κάνει στο 2021. Ήδη έχει ξεπεράσει τους βαθμούς που κατέκτησε το 2020, ενώ στο GP Αυστρίας έχασε την pole position για 0,048 δευτ.

«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που προσεγγίζει ένα αγωνιστικό τριήμερο. Περίμενε να έρθουν οι ευκαιρίες του και τις έχει εκμεταλλευτεί. Δεν κάνει σχεδόν κανένα λάθος. Είναι εντυπωσιακό το πώς έχει εξελιχθεί και εκτός πίστας. Έχει το δικό του στυλ και ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι μόλις 21. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει να βελτιώνεται. Με την εξέλιξη που είχε πέρυσι ήταν εμφανές πως μπορούσαμε να βασιστούμε πάνω του και θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια μαζί μας. Είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στη McLaren».

Η McLaren βρίσκεται στη 3η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών έχοντας 141 βαθμούς. Η μάχη της είναι με τη Ferrari, η οποία βρίσκεται στους 122 έπειτα από 9 αγώνες.

Image credit: McLaren F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!